NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Partnerstvo za mir

Života Panić

      Savezna vlada treba što pre da donese odluku o inicijativi za pristupanje SRJ programu "Partnerstvo za mir", stav je stručnjaka iz Instituta za geopolitičke studije koji je, još jednom, potvrđen krajem prošle nedelje, na predstavljanju knjige "Partnerstvo za mir i SR Jugoslavija".
       Institut je u decembru prošle godine organizovao raspravu u kojoj su učestvovali vojni izaslanici iz Italije, Rusije, Austrije, Ukrajine, Bugarske i Rumunije, kao i predstavnici Generalštaba VJ, Saveznog ministarstva za odbranu i Saveznog ministarstva za inostrane poslove.
       General-pukovnik Života Panić, predsednik Saveta Instituta za geopolitičke studije, izjavio je da interes Jugoslavije nalaže ulazak u "Partnerstvo za mir".
       "Ulaskom u 'Partnerstvo za mir' ne bi trebalo da slabe odnosi SRJ sa Kinom, zemljama trećeg sveta i Rusijom, koja je članica programa", kaže Života Panić i dodaje da bi se situacija na Kosovu drugačije odvijala da je SRJ bila članica ove organizacije kojoj su pristupile sve zemlje sa kojima se Jugoslavija graniči.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu