NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

I mi smo na tržištu, sire

Beograd je od prošle nedelje bogatiji za projekat "Odisej" koji privrednicima nudi predstave na prodaju

      Profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Slavenko Saletović i glumac Mida Stevanović realizovali su zanimljivu ideju. Napravili su predstavu koju su ponudili kupcima, a ovi su dali novac za nju. Tačnije, na 200 poslovnih adresa poslali su poziv da dođu na aukciju jedne predstave. I tako su kupljene karte za pet izvođenja scensko-muzičkog dela "Knjiga propovjednikova". Prvo je bilo prošlog petka, u Međunarodnom pres centru, gde je Mida Stevanović govorio ovaj starozavetni tekst, a muzikom su to propratili studenti Fakulteta muzičke umetnosti. Reditelj Saletović objašnjava o čemu je reč:
       "Pod imenom 'Odisej' mi zapravo pravimo umetničku robu i nudimo je privredi kao umetnički program. Ne želimo više da primamo pomoć, već nam je stalo da pravimo programe na najelitnijem nivou i koje nudimo privredi kao promotivnu delatnost njihovih promocija. Na primer, oni naprave promociju svojih lokomotiva, češljeva, posuđa, ili bilo čega, a uz tu promociju ponude kupcima umetnički program koji im mi prodamo. Posle toga oni prave svoje ugovore, a mi svoje.
       Moj ludi san je da se ovako finansira izvođenje 'Kralja Lira', a do tada ćemo pokazati da je 'Odisej' teatar reči i misli u kome će se izvoditi najlepša dela iz svetske i domaće književne baštine - Ep o Gilgamešu, Ilijada, Odiseja, Tako je govorio Zaratustra... Neka to bude Andrićevo Pismo iz 1920, delo Bele Hamvaša, Emila Siorana, sve ono što je ostalo kao najlepša zapisana reč."


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu