NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Počinioci

("Kameleonski davitelji", NIN, br. 2624)

      Nikada nisam bio u paklu ali verujem da mu ovdašnja stvarnost i te kako nalikuje.
       U odgovorima na blistavo razmišljanje novinara NIN-a Pavlovića, Korać i Pantić odgovaraju kako su "politički nepodobni", proganjani, učesnici demonstracija protiv Miloševićeve tiranije; Pantić potpisnik peticije Demokratske stranke za ostavku Miloševića u doba strahovlade Miloševića. Korać govori o "39 suspenzija" zbog "političke" nepoćudnosti, ali i ređa deo najvažnijih sportskih manifestacija gde je bio "politički svojeglav".
       Sudeći po istini da su obojica bili toliko "slobodoumni" u doba strahovlade, a da nisu prosto izbrisani iz profesije (ili iz nečega drugoga), govori neupućenima da je vreme Miloševićeve strahovlade, sudeći po njima, bilo najdemokratskije vreme. Korać ističe da nikada nije bio "član partije" a mi znamo da su najpogubniji delovi društva bili upravo oni koji po nalogu partije nisu bili članovi partije.
       Gospodin Vuk Pavlović (Korać ga, u nemoći, oslovljava "sinčiću") ističe da je ta novinarska sportska bratija "svojim diletantizmom, nadmenošću, nepismenošću i neznanjem, dojadila svakom prosečnom sportskom konzumentu..." Pri tom pominje i Petra Lazovića kao njihovog "zaštitnika ali i Dobrivoja Jankovića, Gajića, J. Ivanovića, Mijajla Kostića i ostale. Nije pomenuo "marginalce" Šarenca, Andrijaševića i druge.
       Pantić negira, na primer, da je klicao Miloševiću u Parizu 1988. Taj podatak je istinit i jedan je u nizu njegovih i "tamonjihovih" jatakovanja sa vlastodršcima. Setite se da je 1976. na Olimpijskim igrama u Montrealu, Milojko Pantić prosto urlao o "pobedi našeg samoupravnog rukometa". "NJihov zaštitnik", Perica Lazović, neko veče nadahnuto najavi proslavu "ravnogorskog pokreta", 8. maja i pomenu "prvog gerilca Evrope". I zaista, kada tragedija dostigne vrhunac, prelazi u komediju.
       Sećam se da je Korać jedanput "za vreme pištaljki" ('96. godine) izašao ispred kordona policije u Takovskoj ulici i glasno doviknuo demonstrantima da "gađaju RTS sa druge strane". Verovatno je opet "bio suspendovan", nije prošlo mnogo vremena do njegovog novog prenosa iz belog sveta i njegovog pojavljivanja u udarnoj emisiji RTS-a , u Drugom dnevniku.
      
       DRAGUTIN JEZDOVIĆ,
      
       Novi Sad


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu