NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Letovanje iz snova

Na trenutak zaboravite na šatore, prikolice, privatni smeštaj, loše hotele, neljubazno osoblje, autobuse, prljave vozove...

      Krenuli ste na zasluženi odmor. Spakovali ste omiljene krpice i kreme, "nabacili" osmeh na lice, uhvatili podruku vama dragu osobu i krenuli na letovanje iz snova...
       Pored dobrog raspoloženja, koje vam sigurno ne nedostaje, potrebno je da izdvojite i nekoliko hiljada nemačkih maraka ili američkih dolara (što vam takođe ne nedostaje), da biste osetili ukus luksuza. No, zar tih "nekoliko hiljadarki" nije prava sitnica?! Uostalom...jednom se živi!
       Vama je potreban komforan hotel, idealna plaža s mnogo zelenila, poneka skrivena uvala, toplo i čisto more, pomalo gužve u slikovitim tavernama i modernim klubovima. Bez sumnje, imate stila!
       Na početku našeg virtuelnog putovanja, odletećemo na jug Mediterana, do kosmopolitskog i mondenskog Rodosa, gde su se susrele mnoge civilizacije i za sobom ostavile bogate i neizbrisive tragove prošlosti. U antičkoj lepoti i vizantijskoj uzvišenosti, moći ćete da uživate ako odvojite 250 nemačkih maraka za noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi. Za početak i nije "strašno", morate priznati, jer vam za večni Rim, Pariz i London treba između 600-800 maraka, samo za noćenje. O ovom luksuzu, koji je za neke sa naših prostora i te kako dostižan, možete da saznate nešto više, kao i da rezervišete neki hotel ili apartman, ako posetite sajt čija je adresa http://www.lux-hotels.com.
      
       Mali luksuzni hoteli
       Ako želite da istražujete autentični Tunis kroz njegovo bogatstvo, lepote i ljude, posetite lokaciju http://www.theresidence-tunis.com/eng_html/accueil.htm, na kojoj je predstavljen luksuzan hotel na obali Kartagine, koji svojom lepotom i arabijsko-andaluzijskom arhitekturom privlači predsednike država, glumce i druge javne ličnosti da uživaju u mediteranskom životu. Zašto ne biste i vi osetili šarm Orijenta i uživali u nekoj od 170 soba ovog hotela, sa pogledom na more ili bašte? Naravno, od pogleda zavisi i cena, tako da "baštenski" staje oko 500 nemačkih maraka za noć, a "morski" oko 600.
       Lanac "Malih luksuznih hotela", koji ima svoje objekte širom sveta, već punih trideset godina šarmira ljude glamurom, luksuzom, kvalitetom i visokim standardom svojih hotela. Na adresi http://www.slh.com možete izabrati destinaciju koju želite. Na primer, Bodrum, biser karipske rivijere smešten u dnu zaliva okruženog brojnim uvalama, na čijim se plažama nalazi veliki broj hotela. Jedan od njih pripada ovom lancu hotela, za koji treba izdvojiti oko 500 dolara za noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi, a ako ste željni egzotike i avanture, preporučujemo Bali, i odmor u vili čija zakupnina iznosi 1000 dolara dnevno!
      
       Američka lepota
       Dobrodošli u zemlju karnevala, tamnoputih lepotica, ludog provoda, beskrajno dugih peščanih plaža...
       Rio de Ženeiro i "Kopakabana Palas", de luks hotel sa šest zvezdica, pozivaju vas da provedete nezaboravno leto, odvojivši samo oko 300 dolara dnevno, ali bez doručka - za najvažniji obrok morate da izdvojite još 19 dolara po osobi. Argentina, zemlja poznata po najerotičnijem plesu - tangu poziva u svoje luksuzne hotele sa pet zvezdica, za koje treba izdvojiti oko 400 dolara dnevno, s tim što je ovde doručak uključen u cenu. Šta čekate?! Južna Amerika je vaša ako posetite sajt http://www.come-to-brazil.com/abre2.htm.
       Pošto ste upoznali Južnu Ameriku, zašto ne biste i Severnu, Bahame na primer? Šarm Bahama možete da upoznate šetajući po dugim peščanim plažama, koje spadaju među deset najboljih u svetu, plivajući u tirkizno plavoj vodi, ili uživajući na terenima za golf, u noćnom provodu ili, možda, ispod kokosovih palmi. Ako je to vaš izbor, pogledajte sajt http://www.banyanbeach.com/pages/backyard.html.
       U srcu Severne Kalifornije nalazi se mineralno vrelo, banja poznata još od 1800. godine, koja generacijama unazad privlači svojom termalnom vodom i bogatom istorijom. Renovirani bazeni, kupatila, elegantan i luksuzan smeštaj, samo doprinose da još više uživate u prirodi i lekovitosti ovog vrela. U zavisnosti od smeštaja, za ovakav odmor morate izdvojiti od 500 do 1500 dolara dnevno.
       Oduvek ste želeli da odmor provedete na nekom egzotičnom ostrvu u Indijskom okeanu? Mauricijus je pravo mesto za vas, a hotel sa 60 tropskih bašta, zaklonjen u koralnoj laguni, pruža sve udobnosti za fantastično i nezaboravno letovanje. Lanac "Vodećih svetskih hotela", kome pripada i ovaj na Mauricijusu, predstavljen je na sajtu http://www.lhw.com, na kome možete izabrati destinaciju, i započeti svoje putovanje.
      
       Krstarenja za pamćenje
       Na divnoj lokaciji, između kazina "Monte Karlo" i mora, nalazi se Monte Carlo Grand Hotel sa četiri zvezdice, 619 soba i apartmana. Moderna arhitektura ovog hotela savršeno se uklapa u prirodne lepote kraljevine, a fantastično dizajnirani sajt o njemu možete da pogledate na adresi http://www.montecarlograndhotel.com/content.html.
       Drevni Egipat oduvek je privlačio pažnju svojim misterioznim piramidama, ali krstarenje Nilom od Luksora do Asuana, na brodu-hotelu sa pet zvezdica, može da bude vrlo uzbudljivo. Ako ste zainteresovani za ovakav provod, koji je od davnina bio sinonim za otmenost i bogatstvo, pogledajte sajt http://www.sherryboat.com.eg.
       Još jedno luksuzno krstarenje na brodu sa šest zvezdica predstavljeno je na lokaciji http://www.rssc.com.
      
       Odmor na asfaltu
       Ako ste se umorili od sunca, plaža, kupanja, sedenja ispod palmi (ako se od toga uopšte može umoriti), preporučujemo jedno sasvim drugačije letovanje - svoj odmor možete provesti i u nekoj metropoli. Na sajtu čija je adresa http://www.france-hotel-guide.com/framind2.html možete pronaći sve hotele kako u Francuskoj tako i u Parizu, gradu koji svojom romantikom privlači turiste sa svih meridijana, a ako ste "upravo venčani", medeni mesec možete provesti u romantičnom hotelu za mladence, sa četiri zvezdice, gde za dvokrevetnu sobu treba izdvojiti oko 1100 franaka.
       Hotel koji je sinonim za slikovitu i romantičnu Veneciju je "Danijeli", majstorski renovirana palata na Trgu svetog Marka. Komfor i dekor svake sobe dočarava toplinu i bogato kulturno nasleđe Venecije. Sa krova, gde se nalazi šarmantni restoran ovog hotela, možete da posmatrate horizont, more, lagunu, i uživate u dobrom vinu i italijanskoj hrani. Ovo zadovoljstvo će vas koštati samo 2500 dolara za noć, što je prava "sitnica", morate priznati. Detalje ovog luksuza možete saznati ako posetite sajt http://www.hotels-in-italy.com/venice/hotels.html.
       U ukusu "Velike jabuke" možete uživati ako odsednete u "Karlton" hotelu, između Pete avenije i Central parka, u starom hotelu koji je renoviran po luksuznim standardima. Rezervacije za ovaj luksuz možete izvršiti i on-line, na adresi http://www.carltonhotel-ny.com, a ako ste rođeni pod srećnom zvezdom i doživite neko od ovih luksuznih putovanja... pošaljite barem razglednicu!
      
       VLADANA RAŠIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu