NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ne dirajte dostavljače

("Nećemo prikrivati zločine", NIN br. 2632)

      "Nećemo prikrivati zločine", obelodanjuje nam ministar D. Mihajlović. Istovremeno, iz istog izvora zvanično se čuje: znaćete šta su o vama dojavljivali vaši žbiri, potkazivači, doušnici, šaptači, cinkaroši, ali nećete znati - ko su oni. Ako bi to saznali ometali bi ih u važnom poslu našeg sveukupnog "preporoda". Sada rade isto tako važan posao kao i ranije: doveli su nas dovde, sada nas vode korak dalje. Uvek oni!
       Postoji li ijedan valjan razlog pod kapom nebeskom da se taj mulj, taj otpad svakog naroda štiti, da mu se na taj način daju krila za novi polet u svom nakaznom delovanju. Skinimo maske, svima će biti lakše. Maskenbali i kao zabava nikad nisu bili samo to, uvek su imali za cilj neku podlost. Ko to neguje korov? Ništa se ne razvija tako dobro kao loša stvar, ako se ne suzbija.
       Ministar bi trebalo da zna koliko je nevinih stradalo do dana današnjeg i koliko će još stradati, ukoliko ne budu obelodanjeni. Koga to ministar štiti i zbog čega to samo on zna? Kome su oni potrebni? Ovim potezom, poštenim ljudima su vezane ruke još jačim koncem, a ministrovim štićenicima data je nova mogućnost usavršavanja pucnja u leđa. Biće kao u Teksasu: nećeš znati ko te je upucao. Konspirativnost kao kada je ministar Mihajlović bio u vladi Slobodana Miloševića. Koga štitimo: dželata ili žrtvu? Zar nas ova nejasnoća nije dovela do najnižih grana, današnjih dana?
       Proroku Mojsiju trebalo je četrdeset godina da se očisti od egipatskog vaspitanja da bi bio spreman da od Gospoda primi deset Božijih zapovesti. A naš ministar se preko noći oprao od komunističke pameti. Kapu dole za pobedu nad Mojsijem. Prva ministrova zapovest glasi: Ne dirajte dostavljače. Ostalih devet dobićemo do kraja njegovog mandata!
       Oni koji su zapatili ovaj nakot nisu imali glavu, ovi današnji koji ih štite, nemaju dušu.
       Jedino nas istina može osloboditi.
      
       RATKO JOKANOVIĆ,
       Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu