NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Premijera ili repriza

Dejan Savić sa Sanjom Kerkez

      Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta 12. juna premijerno je izveden "Rigoleto" pod dirigentskom palicom Dejana Savića sa Sanjom Kerkez u ulozi Đilde.
       - Prvi put sam Đildu pevala u novosadskoj Operi. Ta uloga mi je bila značajna zbog kasnijih gostovanja u Nemačkoj i Švajcarskoj. Ona mi je, dakle, poznata, pa nema nekih specijalnih utisaka, kaže Sanja.
       Zanimljivost ove premijere zapravo je u tome što je 9. juna, tri dana pre srpske, u Narodnom pozorištu izvedena italijanska premijera "Rigoleta" sa mladim pevačima Operskog studija Milanske skale. Na pitanje da li je italijansko izvođenje pretpremijera ili je srpsko druga repriza (Italijani su nastupali 9. i 10. juna), Sanja Kerkez odgovara:
       - Sa ove distance premijera je trebalo da pripadne članovima našeg ansambla budući da su u pitanju zreli umetnici. To nisu samo moje reči, to je stav i kritike i publike. Predstave 9. i 12. juna ne mogu da se porede. Oni jedva da su dobili aplauz, a mi smo ispraćeni ovacijama. Šteta je što stalno po sebi posipamo pepeo i ne verujemo u ono što imamo.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu