NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Umesto stida smeh

("Grešili ste, platite", NIN br. 2634)

      Sa zadovoljstvom sam pročitao članak gospođe Tanje Jakobi. Uz članak i razgovore sa Bogoljubom Karićem, bez obzira šta o njemu mislim, i gospodinom Đorđem Anteljom, vlasnikom Gemax-a. Oni su nešto stvorili a neka Komisija za ispitivanje zloupotreba utvrdi šta su državi platili, a šta nisu.
       Sa zaprepašćenjem sam pročitao treću izjavu, izjavu Vladimira Šekrevskog. Slučajno znam za "slučaj Šekrevski". Gospodin je advokat, vlasnik i suvlasnik više firmi. Koliko znam to advokatima nije dozvoljeno. Gospodin je za poslednjih šest-sedam godina rata, nesreće, izbeglištva, bombardovanja, poraza, sagradio:
       - poslovni prostor firme Terra Trade u Maršala Tolbuhina 53
       - vilu na Voždovcu u ulici Koste Jovanovića 51
       - poslovni prostor u Atini, Xanthou Street
       - stan u Atini od 115 m2, Gldžfada, Dekeleias, str. 2
       - stan u Atini od 98 m2, ista adresa, itd.
       Vlasnik je stanova u Beogradu u Kajmakčalanskoj i Ustaničkoj ulici.
       U isto vreme protiv Vladimira Šekrevskog se vode procesi po privatnim tužbama velikog broja poverilaca. Tužen je za falsifikat, nevraćanje dugova i mnoga druga dela. Zahvaljujući stanju u sudstvu on još nije osuđen - još je nevin. Znam bar tri čoveka kojima duguje po stotine hiljada maraka. I konačno ono što me je najviše od svega uzbudilo je to što pored toga što je sve svoje poslove napravio u sprezi sa Miloševićevim ljudima - Zlatanom Peručićem, Babićem, Jokićem, sada je koliko vidim čovek novog režima. Vazelin. Koliko znam inspektori koje Šekrevski ismejava i pominje sa potcenjivanjem, kaznili su ga za razne finansijske prekršaje čemu se on u NIN-u smeje. Strašno.
      
       DRAGIŠA ĐURIĆ,
       Beograd
      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu