NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ljubav i razaranje

Dragutin Gregorić

      Posle četiri knjige o srcu i šest knjiga o sidi, glavni urednik časopisa “Viva”, Dragutin Gregorić Backo odlučio se da kolumne objavljivane na stranicama ovog lista, od 1994. do juna 2001. godine, predstavi publici kroz knjigu “LJubav i razaranje” i to baš u restoranu “Dva jelena”, mestu gde je početkom šezdesetih zanat počeo da uči od velikana jugoslovenskog novinarstva.
       Novinar koji je svoje pero stavio u službu zdravlja i humanosti, na ovaj način odao je poštovanje bardovima pisane reči kojih više nema, a okupljali su se na ovom, kako kaže, za mnoge stare, ali i nove generacije, kultnom mestu.
       - LJudi od imena i ugleda sedeli su nekad za stolovima sa kariranim stolnjacima u restoranu “Dva jelena”. Tu je u jednom trenutku bio redakcijski sto velike “Politike” i ja sam zadovoljan što sam na ovaj način podsetio na sve njih, ali i što sam prolaznost novinskih tekstova zamenio dugovečnošću knjige, kaže za NIN autor knjige “LJubav i razaranje” Dragutin Gregorić.
       “Knjigu su ulepšali crteži Vlade Veličkovića, našeg najpoznatijeg slikara u Parizu. Crteži imaju posebnu simboliku, prate tekst, i štampani su na pausu.
       Grafički dizajn knjige osmislio je Zoran Mihajlović.”


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu