NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Carevo novo odelo

(“Vlasnici ključeva”, NIN br. 2638)

      Nevladina organizacija G17 Plus nije praktično postigla nikakav uspeh u toku svog višemesečnog učestvovanja u obema vladama, republičkoj i saveznoj.
       Ekspresno učlanjivanje u međunarodne finansijske institucije nije nikakav uspeh već kucanje na već otvorena vrata. Svi koji iole poznaju način razmišljanja bankara na Zapadu znaju da su oni u stvari jedva čekali da se steknu politički uslovi za tako nešto. Banke ne vole da se njihovi dužnici nalaze izvan strogo kontrolisanih institucija i da tako na neki način ne igraju po utvrđenim pravilima.
       U tom svetlu sasvim je razumljivo da naši poverioci iz inostranstva vrlo rado komuniciraju sa Labusom i drugovima, pogotovo ako se ovi pokazuju kao dobri đaci pa urade čak i više nego što im je zadato.
       Međutim, međunarodni bankari ne učestvuju na našim izborima pa bi grupa G17 Plus, ako želi da postigne neki politički uspeh, bolje uradila da proučava vrlo aktuelne primere Argentine, Turske i Hrvatske koje su se primenjujući slične recepte našle na rubu finansijskog ponora.
      
       DEJAN MIHAJLOVIĆ,
       Antverpen, Belgija


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu