NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Dinastija Karađorđević

“Google” - 3 160 sajtova, “AltaVista” - 2 392 sajta, “Ldžcos” 2 581 sajt...

      Najveći broj sajtova i ovoga puta pronalazi pretraživač “Google” - 3 160 sajtova govori o srpskoj monarhiji. U samom vrhu nalazi se zvanični sajt princa prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića, navodi iz elektronske enciklopedije, sajt sa autentičnim fotografijama dinastije Karađorđević kao i katalog svih svetskih dinastija (http://www.dcs.hull.ac.uk).
       “AltaVista” odgovara sa 2 392 sajta, a tu pronalazimo i podatak da se srpska dinastija pominje na 60 nemačkih sajtova, 39 francuskih, 25 italijanskih, 24 španska, osam norveških, pet portugalskih, šest švedskih, dva ruska i na po jednom češkom, finskom, korejskom i rumunskom.
       Pretraživač “Lycos” pronašao je 2 581 sajt na upit “Karadjordjevic”. Tri najpopularnija sajta su “Monarhija i opozicija Srbije” iz arhive vesti beograd.com-a, sajt kraljevske porodice http://www.RoyalFamilly.org i http://kids.infoplase.lycos.com - “Aleksandar kralj Jugoslavije”.
       Skandinavski “Northen Light” pronalazi 1 702 lokacije. Za precizniju pretragu ponuđeni su folderi “Specijalna kolekcija dokumenata”, “Balkanska istorija”, “Kraljevska porodica”, “Balkanski konflikt”, “Demokratija”, “Ljudska prava”... U specijalnoj kolekciji pronalazimo vesti koje su objavile novinske agencije i magazini (Bi-Bi-Si, “Asošijeted pres, “Indipendent”...) o dinastiji Karađorđević.
       “Excite” i “Yahoo” imaju najskromniju bazu.”Yahoo” pronalazi 425 njeb strana o porodici Karađorđević, a “Excite” 531 sajt.
       Najveći domaći pretraživač Krstarica na upit pronalazi 716 stranica, a Šerlok 968 sajtova. Iz njihove arhive podsetićemo se i na susret prestolonaslednika sa kolubarskim rudarima 17. oktobra prošle godine, kao i vesti koje je objavila agencija “Tiker”.
      
       NATAŠA USKOKOVIĆ
      
      
Naša preporuka:

Zvanični sajt NJ.K.V. princa prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića na kojem ćete se upoznati sa istorijatom, porodicom, pročitati sve izjave prestolonaslednika, izvode iz štampe, dobrotvorstva, važne događaje i linkove, a možete i poslati e-mail (http://www.royalfamily.org). Vredi videti i istorijat Oplenca (http://www.oplenac.com), sajt princa Nikole (http://www.karadjordjevic.de) na kojem su i odlični linkovi Srpske pravoslavne crkve, kraljevski dom Srbije i Jugoslavije, Fond princeze Jelisavete Karađorđević, projekat Rastko, kao i hronologiju srpskih dinastija na sajtu http://www.serbian.de/dinastije.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu