NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Samo “opor” utisak

(“Suša kandidata”, NIN br. 2640)

      Novinar Nikola Vrzić napisao je da su kandidaturu Gordane Suše za glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa TV Beograd “podržali... i članovi Izvršnog odbora NUNS-a na čijem se čelu ona nalazi, što ostavlja pomalo opor utisak u ustima s obzirom na to da je član NUNS-a i njen konkurent na propalom konkursu Zoran Petrović Piroćanac”.
       Ovom rečenicom sugeriše se da su članovi Izvršnog odbora favorizovali Gordanu Sušu na račun drugih kandidata, članova NUNS-a (član našeg udruženja je i Milorad Petrović), što nije tačno.
       U vreme trajanja konkursa, ni Izvršni odbor NUNS-a, ni članovi ovog tela pojedinačno nisu se oglašavali tim povodom, niti su na bilo koji drugi način uticali na (ne)izbor kandidata.
       Gordana Suša je dobila podršku članova Izvršnog odbora da se, ako to želi, kandiduje i pored političkih pritisaka koji su na nju vršeni (o tim pritiscima ona je u konkursnoj prijavi obavestila i Upravni odbor). Ali, takvu bi podršku od nas dobio i svaki drugi novinar koji je izložen političkom pritisku.
       Nekakvu navijačku podršku Gordana Suša od nas nije ni tražila, niti joj je bila potrebna.
       Dakle, bio je to samo “opor” utisak kolege Vrzića.
      
       VUKAŠIN PETROVIĆ,
       za Izvršni odbor Nezavisnog udruženja novinara Srbije


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu