NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kraljevići

      1.Petkom i subotom na TV B92 prikazuje se engleska serija “Kraljevići” autora Karoline Ahern i Dejva Besta. Junaci su članovi porodice Rojl koji sede u svojoj prenatrpanoj dnevnoj sobi i gledaju televiziju. Neprestano zure u mali ekran i tako im prolazi život. Povremeno skoknu do kuhinje, tek da se promeni kadar. Ponekad progovore po neku reč. Uzgred, lenjo, nezainteresovano. Oni su polumrtvi, oni ne komuniciraju, oni se ne vole... Oni gledaju televiziju.
       “Kraljevići” je, navodno, humoristička serija. Teško da će nekoga nasmejati jer je tako ozbiljna i surova optužba protiv inertnosti, gluposti, upropašćavanja sopstvenog života.
       Ma, strašno.
      
       2.Sve klatareći se, s rukama u džepovima, jer dok onako mazno govori, on reklamira odeću neke firme ili butika, Boško Jakovljević je u “Sitiju” na TV Pink najavio reportažu sa “partija u belom”, snimljenu u Dubrovniku.
       Naravno, nije rečeno ni gde ni kada, samo da su tamo bile prisutne važne ličnosti... Bivši glumac, propala pop zvezda i još neki pevači nižeg ranga, neuspeli marketing-menadžer, frustrirana TV voditeljka koja misli da je u trendu... Svi u belom, kao neki srpsko-hrvatski džet set.
       Koja je bila svrha tog priloga? Da li je trebalo da im se divimo, da im zavidimo, da se s njima identifikujemo, da otputujemo u Dubrovnik? Ili da gledamo belo?
       Ma, smešno.
      
       3.Na početku nove televizijske sezone, a samo što nije, sve velike televizijske kuće obelodanjuju jesenju TV šemu i programske adute. Najavljuju se nove serije, novi šou-programi, nova lica. Sve se radi osmišljeno i dugoročno. Gledalac već sada zna šta će gledati u oktobru i novembru.
       U Radio-televiziji Srbije je i dalje haos. Ne zna se ni šta će biti emitovano za deset a kamoli za mesec dana. Televizijska šema, okosnica programa je drugi naziv za pometnju.
       U toku su konkursi oko kojih se svi žestoko svađaju. Ponovo se veliki značaj pridaje informativnom programu. Nije li tako bilo i u Milanovićevo vreme? Informativni program se podrazumeva, ali šta je sa pauzom između dva Dnevnika? Svi ostali programski segmenti su zapostavljeni, obezličeni, degradirani. O njima nema ni nagoveštaja. Problem je u potpunom odsustvu koncepcije, u nemanju ideja, u uranjanju u nemanje.
       Ma, tužno.
      
       BRANISLAVA DŽUNOV


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu