NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Umro Petar Cvejić
       U Beogradu je iznenada preminuo Petar Cvejić (1935 - 2001), istaknuti reditelj Umetničkog programa Televizije Beograd. Završio je Pravni i Filološki fakultet i baletski studio u Beogradu. Radio je u Ateljeu 212 kao glumac i asistent režije, kasnije se posvetio filmu i radio kao asistent režije u domaćim filmovima i koprodukcijama. Kao TV reditelj režirao je više od 700 emisija. Među značajnija TV ostvarenja ubrajaju se prenosi predstava sa Bitefa, serija "Kocka, kocka, kockica", film "Povratak u Sirogojno", "Zapis o Hofmanovim pričama", a kao pomoćnik režije radio je na serijama "Otpisani" i "Više od igre". U igranom programu TV Beograd režirao je drame "Raste trava", "Dosije 128", "Kaktusi i ruže" i "Pronalazači". Režirao je i emisije iz kulture "Metropolis" i "Kolektivne senke".
      
       Pomoć
       Fondacija "Press nonj" iz Holandije obezbedila je, preko evropske Agencije za rekonstrukciju, pomoć nezavisnim medijima u Srbiji u iznosu od 306 778 evra, odnosno maksimalno po 50 000 evra po projektu. Beogradski Medija centar saopštio je da je poslednji termin za prijavu, koja mora biti na engleskom jeziku, 18. septembar 2001.
      
       Vraćanje opreme
       Savezno ministarstvo za telekomunikacije vratilo je požarevačkom nezavisnom Radiju "Bum 93" emisionu opremu oduzetu pre 17 meseci. "Bum 93", osnovan 1992. godine, bio je van etra ukupno 25 meseci, do oktobarskih promena. Radio je poslednji put bio zabranjen 8. marta prošle godine, na početku serije pritisaka bivših vlasti na nezavisne elektronske medije.
      
       Štrajk
       Užička Televizija "S" počela je ponovo da emituje program, posle petodnevnog štrajka redakcije. Štrajk u toj televiziji, čiji je osnivač Socijalistička partija Srbije, počeo je 17. avgusta, a okončan je dogovorom zaposlenih i rukovodstva da će uskoro biti isplaćene zarade za deo aprila, maja i jula.
      
       Info centar
       Predstavnici Jablaničkog okruga i lokalnih medija dogovorili su se da formiraju okružni savet za informisanje koji bi se bavio razvojem medija, koordinirao njihove aktivnosti i pružao medijsku podršku projektima za razvoj tog regiona. Savet za informisanje ili regionalni centar za razvoj medija trebalo bi da čine novinari lokalnih medija. Taj centar zamišljen je kao pandan Medija centru u Beogradu, budući da bi u njemu bile organizovane i konferencije za novinare.
      
       Protest
       Novinari danskog dnevnog lista "Berlingske tidende" prekinuli su rad, u znak protesta zbog novog ekonomskog plana koji je predložila direkcija. Rukovodstvo tog lista je najavilo ukidanje 118 radnih mesta, što je 16 odsto zaposlenih. Prema tom planu, posao bi izgubilo 25 novinara. List je od prošle godine deo norveške korporacije "Orkla". Prvi broj objavljen je 1749. godine, a danas se štampa u tiražu od oko 150 000 primeraka dnevno.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu