NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Komrakov ponovo u RTS-u?
       Nekadašnji glavni i odgovorni urednik Informativnog programa RTS-a Milorad Komrakov trebalo bi uskoro da se vrati na posao u državnu televiziju, javio je Radio B92. Kako saznaje ovaj radio, Komrakov je 13. septembra zaključio bolovanje na kome je bio od petog oktobra prošle godine i uskoro bi trebalo da se vrati u RTS. Uredništvo RTS-a ovu vest nije ni potvrdilo ni demantovalo, uz komentar da je "za Komrakova zadužen Aleksandar Crkvenjakov, generalni direktor".
       Crkvenjakov je na putu u inostranstvu, a njegov mobilni nije dostupan.
      
       Milanović pred sudom
       Dragoljub Milanović, bivši generalni direktor RTS-a, negirao je pred Okružnim sudom u Beogradu da je znao za "Naredbu 37", prema kojoj je trebalo da se za vreme bombardovanja premeste radnici RTS-a na alternativna radna mesta. "Nikada je očima nisam video i dan danas ne znam šta piše u njoj", rekao je Milanović u Okružnom sudu. Sud je odbio zahtev jednog od punomoćnika članova porodica nastradalih radnika RTS-a, advokata Slobodana Šišića, da se Milanoviću odvojeno sudi za odgovornost za pogibiju radnika RTS-a i zloupotrebu ovlašćenja u privredi.
      
       Radio-difuzija
       Predsednik radne grupe za izradu novog zakona o javnom informisanju direktor Radio Beograda Rade Veljanovski izjavio je da je Nacrt tog zakona završen, ali da bi trebalo da prođe javnu raspravu koja će najverovatnije početi u drugoj polovini septembra. On je rekao da je sedma verzija Nacrta zakona o radio-difuziji predata vladi pre mesec dana, ali da od tada "sve stoji". Nacrt tog zakona nalazi se na sajtu agencije Beta, u kategoriji Dokumenti (xttp://njnjnj.beta.co.džu/inde sr.asp).
      
       Prpa dala ostavku
       Branka Prpa, predstavnica Nezavisnog udruženja novinara Srbije u Upravnom odboru RTS-a, podnela je ostavku na tu funkciju. U pismu potpredsedniku Vlade Srbije Žarku Koraću ona je navela da podnosi ostavku zbog "derogiranja uloge Upravnog odbora", za šta je optužila generalnog direktora RTS-a Aleksandra Crkvenjakova i pojedine stranke DOS-a. Prpa je nagovestila ostavku posle nedavnog poništavanja konkursa za glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa TV Beograd.
      
       Konkurs
       Visoka škola novinarstva Media plan u Sarajevu objavila je konkurs za drugi upisni rok u školsku 2001/2002. godinu, za studije novinarstva u oblasti štampe, radija i televizije, sa specijalističkim kursevima i radionicama. Uslovi konkursa su završen fakultet ili apsolventski status, poznavanje bosanskog, srpskog ili hrvatskog jezika, jednog svetskog jezika, predispozicije za rad u medijima i državljanstvo jedne od zemalja jugoistočne Evrope. Za najbolje studente van Sarajeva obezbeđene su i stipendije za boravak u Sarajevu tokom trajanja školske godine. Konkurs je otvoren do 30. septembra, a detalji su na sajtu njnjnj.mediaplan.ba.
      
       Info-centar na Kosovu
       Medija centar Kosovska Mitrovica svečano je otvoren 15. septembra u sedištu Saveznog komiteta za Kosovo i Metohiju u severnoj Mitrovici. Predsednik Saveznog komiteta Momčilo Trajković podsetio je da je to drugi informativni centar posle otvaranja sličnog u Lapljem Selu, a dodao je da će objedinjeno raditi u okviru Saveznog potkomiteta za informisanje.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu