NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kultura nije samo trošak, nego i korist

Ksenija Radulović

      Ovih dana počinje nova sezona u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije. O tome za NIN govori dramaturg Ksenija Radulović, koja je od letos direktor ove ustanove:
       - Muzej je vraćen u članstvo u SIMBAS-a, - međunarodnog udruženja pozorišnih biblioteka i muzeja. Upravo je objavljeno novo kolo "Dramske baštine", a uskoro će biti otvorene dve izložbe - o glumici Miri Stupici i operskom pevaču Miroslavu Čangaloviću. Za naredni broj "Teatrona" pišu najistaknutiji autori svih generacija, a zanimljivo je i da će se neki umetnici "iz prakse", ovde predstaviti kao ozbiljni teoretičari.
       U toku su i pripreme za formiranje Dokumentacionog centra, koji bi trebalo da bude najpotpunija baza podataka iz oblasti scenskih umetnosti u našoj zemlji. To je, inače, mogućno formirati jedino u Muzeju, s obzirom na to da su se upravo ovde slivali svi podaci u proteklih pet decenija. Projekat je dugoročne prirode i nema sumnje da bi i sama država - uz nešto ulaganja, koja nisu ni prevelika ni nerealna, ili kroz motivisanje eventualnih donatora - od toga imala korist. Jer, kulturnu politiku nije moguće voditi bez odgovarajućih podataka o tome čime, zapravo, država raspolaže.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu