NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Čanak i "čankoliz"

      Upravni odbor RTS-a je odlučio da na mesto direktora Televizije Novi Sad postavi Petra Jovanovića, a na mesto glavnog i odgovornog urednika ove medijske kuće Milovana Nedeljkova (za ovakvo rukovodstvo TVNS glasalo je 9 od 12 članova UO), a ova odluka izazvala je oštro reagovanje Skupštine Vojvodine, koja je predložila da na mesto direktora bude postavljen Aleksandar Kravić, i na mesto glavnog urednika Slaviša Grujić. Najburnije je reagovao Nenad Čanak, predsednik vojvođanske skupštine, koji je posle odluke UO RTS-a polomio tablu s natpisom RTS-a na ulazu u TV Novi Sad, rekavši da "više neće dozvoliti Beogradu da gazi Vojvodinu", da bi posle toga naložio da se sa programa TVNS ukloni znak RTS-a.
       "Mi smo sa RTS-om na teritoriji Vojvodine završili do daljnjeg. Umesto da su u Beogradu imali razumevanja i ispoštovali predizborna obećanja da će građanima Vojvodine početi da se vraća njihova imovina, postali smo svedoci vrhunca beščašća. Ko hoće u Beogradu da postavlja direktore neka postavlja, ali o čelnim ljudima RTVNS odlučiće samo i isključivo poslanici u Skupštini Vojvodine, koja je osnivač i vlasnik RTVNS", kaže Čanak.
       Predsednik UO RTS-a Dejan Mijač tvrdi da je odluka UO u skladu sa zakonskim normama i da Nenad Čanak "ako je već iznerviran i uvređen, ne treba to da prenosi na Vojvođane". "Aleksandar Kravić ne zadovoljava parametre konkursa, što se videlo u predloženom materijalu. Jedina njegova "preporuka" je ta što je on čankoliz, a to nama nije bila nikakva prednost", tvrdi Mijač.
       Pre nego što je doneta odluka UO, Aleksandar Crkvenjakov, generalni direktor RTS-a se očigledno konsultovao sa Čankom oko izbora rukovodstva RTVNS. Crkvenjakov, takođe, tvrdi da Čanak nije imao ništa protiv raspisivanja konkursa, te da mu sada "smeta samo ishod, jer, pretpostavljam, nije u skladu sa njegovim stranačkim interesom". Crkvenjakov kaže i da mu je sam Čanak rekao da je Kravić "loše rešenje", ali da bi trebalo da ostane na funkciji direktora "dok se ne nađe bolje rešenje".
      
       D. MATIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu