NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Plavi krug

Dragane Litričin-Dunić

      Ovih dana, na put do čitalaca, krenula je knjiga intervjua "Plavi krug" Dragane Litričin-Dunić, koje je autorka prvobitno vodila u emisiji "Ličnosti i svetovi" Televizije Novi Sad, a nastavila na stranicama lista "Duga".
       - Želela sam da sačuvam od brzog srpskog zaborava promišljanja stvaralaca koji su osenčili i ozvučili naš duhovni prostor. Sakupila sam ih među korice knjige "Plavi krug" verujući u tezu da je umetnost plava svetlost. Ovom knjigom zaokružila sam jedan deo svog života i kreativno sna, u kome sam živela od ideala da će lepota spasiti svet, kaže autorka.
       Zajedno sa Draganom Litričin-Dunić, taj put promišljanja u "Plavom krugu" preko malog ekrana, novinskih stubaca, a sada evo i istoimene knjige, prešli su i njeni sagovornici: Dejan Medaković, Miodrag Pavlović, Dragan Nedeljković, Matija Bećković, Njegovo preosveštenstvo gospodin Porfirije, Dragana Bukumirović, Ivana Žigon, Vladeta Jerotić, Jadranka Jovanović, Jovan Soldatović, Olja Ivanjicki, Siniša Pavić, Svetlana Velmar Janković, Slobodan Rakitić, Svetislav Božić i Milić od Mačve.
       Posle promocije na oktobarskom sajmu u Beogradu, "Plavi krug" kreće i do naših ljudi u dijaspori. Prve stanice na tom putu su Pariz i Brisel.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu