NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Tražim izvinjenje

("Del Ponte nije tražila Stanišića", NIN br. 2652)

      U intervjuu koji je 25.10.2001. godine za vaš nedeljnik dao načelnik resora DB Srbije g. Goran Petrović, odmah ispod fotografije šefa "tajne službe", nalazi se antrfile "Štrajk" u kome, prvi od 99% poštenih pripadnika resora, iznosi niz netačnosti o radu svoje službe.
       Pre nego što je žrtvovao svog nesrećnog operativca Duška Babovića, koga dovodi u vezu sa bivšim direktorom Doma zdravlja koji ga je "upoznao" sa mnom, g. Petrović je mogao da, u obližnjem sudu, proveri da li se protiv Babovićevog svedoka vodi krivični postupak. To što mu nisam dozvolila da me pretvori u svog doušnika obevestivši ga "ko su organizatori štrajka, koliko ljudi učestvuje u štrajku" i slično, g. Petrović doživljava kao pokušaj "da se još jednom kaže kako se resor ne bavi svojim poslom, već štrajkovima, odnosno političkim manipulacijama".
       Pošto smo, napokon, dobili "intelektualca" na čelu "službe", a mediji su nas obavestili da je pročitao gotovo sve što se ove godine pojavilo na Sajmu knjiga, preporučujem mu da se vrati malo i obaveznoj literaturi. Za početak, neka prouči krivične zakonike i Zakon o krivičnom postupku. Neka se upozna i sa beleškom o obavljenom razgovoru koji je g. Babović obavio sa mnom i drugim kolegama iz Doma zdravlja i beleškama o razgovoru koje su, letos, dva pripadnika njegove službe obavile sa mojim kolegama. Obavezno neka se obavesti o demokratskoj tekovini koja se naziva "ženska prava". Možda ga iznenadi notorna činjenica da su, u demokratskom društvu (o demokratiji se može upoznati čitajući grčke filozofe) muškarac i žena ravnopravni te će prestati da osobu o kojoj govori naziva ženom tog i tog. Ili je to možda bio cilj. Srbija se, g. Petroviću, oslobodila straha, te Vam preporučujem da mi se javno izvinite za laži koje ste, na tako nepristojan način, izgovorili.
      
       DR DRAGANA NALIĆ,
       direktor Doma zdravlja Voždovac


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu