NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Šarganski "ćira"

("Strah od slobode", "Strah od odgovora", NIN br. 2653 i 2654)

      Sve sam mogao da očekujem - osim da Vladimir V. Vodinelić onako protumači tekst glodura NIN-a Stevana Nikšića; V.V.V. ne samo da razvodnjava temu, već se i prostački obraća uglednom novinaru nazivajući ga NUNSmanlija... što me neodoljivo podseća na neke njemu slične koji pominju "dosmanlije". Nisam član NUNS-a, već UNS-a ali kada je reč o "čestitosti", "podmetanju", "strahu od odgovora" i sličnim konstatacijama g. Vodinelića, mogao bih da samo konstatujem: ko o čemu... "ona" o poštenju.
       Da je V.V.V. pošten i čestit, osvrnuo bi se, makar, na činjenicu da jedino još zakoni o medijima (informisanju i radio-difuziji) nisu ni posle godinu dana makli od početka. I na opravdani zaključak da zakon rade "eksperti" za nešto drugo, a ne javno informisanje. Ovako, g. V.V.V. ih alimentira za to i lamentira nad "strahom od odgovora"... pri čemu, takođe nemušto i nevešto, brka babe i žabe: B. Karić i ovako i onako (pre)često govori o sebi i svojima (gledajte samo "Telefakt" pa će vam biti jasno), kao što je opet u svom mediju to činio V. Šešelj i slični koje bi Vodinelić da "zaštiti" od novinara!
       Iz cele papazjanije V.V.V. zaključio sam samo jedno: da je (i) on jedan od "autora" zakona koji ide kao "ćira" preko Šargana - najavljuje se piskom, a nikako da stigne. Nadajmo se, ipak, da će se i za ovu oblast naći dovoljno pametnih ljudi koji će u skladu sa demokratskim normama u svetu i kod nas upakovati u novi zakon sve što će da (za)štiti i novinare i izvore informisanja, ali i čitaoce od nebuloznih tekstova.
      
       TODOR ĐURIĆ,
       sekretar Društva novinara Vojvodine, N. Sad


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu