NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Razgovori sa Bogom

      Zašto moj život ne uspeva? Šta treba da učinim da bih uspeo? Zašto ja ne mogu pronaći sreću u vezama? Zar će iskustvo finansijskog blagostanja da me zauvek zaobiđe? Konačno i najnaglašenije - Šta sam ja učinio da zaslužim život ispunjen stalnom borbom?
       Da li zaista želiš odgovore na sva ova pitanja ili samo daješ sebi oduška?
       I jedno i drugo... ali ako ova pitanja imaju odgovore, pakleno bih želeo da ih čujem!
       "Pakleno" si siguran za mnogo stvari. Ali, zar ne bi bilo lepo da si "Rajski siguran"?
       Ovakvim "neuobičajenim dijalogom" započinje trilogija "Razgovora sa Bogom" (Omega Plus, 2001) Nila Donalda Volša nastala iz autorovog pokušaja da napiše pismo Bogu, "zlobno, strasno pismo, puno zbunjenosti, izopačenosti i osude". I Bog mu je odgovorio...
       Knjiga "Razgovori sa Bogom" je posle višemilionskog tiraža na trideset jezika, u vernom prevodu Sanje Bulding, dospela i kod nas. Pred nama je, zapravo, prvi deo trilogije koja je nastala automatskim pisanjem, direktnom komunikacijom, kako nam pisac objašnjava svoje rasprave sa Bogom o postojanju, ljubavi, svrsi, delovanju, ljudima i odnosima, dobru i zlu, krivici i grehu, oproštaju i spasenju. Bog i čovek (pisac ali i čitalac, istovremeno) razgovaraju o seksu, moći, novcu, braku, zdravlju, budućnosti, svemu ljudskom ali i božanskom, o samom Bogu i čovekovom odnosu prema njemu.
       "Ne treba se opterećivati što je pred nama razgovor s Bogom, jer Bog je ljubav, Bog je u nama, Bog je ono što učinimo sa sobom", rekao je profesor Ratko Božović na promociji ove knjige.
       "Ako pročitate ovu knjigu, vi ćete izaći promenjeni, a ako ne izađete promenjeni, ja se moram upitati - kakvi ste vi to ljudi."
      
       Z. L.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu