NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Gospodari novca

      Miloš Milosavljević, dugogodišnji direktor Jugobanke, i posle penzionisanja nastavio da vodi banku, do njenog stečaja. Rođen je 1932. godine. Bio predsednik SO Čačak, direktor Komercijalne banke u Čačku, potom Privredne banke u Čačku, republički sekretar za finansije, potpredsednik Skupštine Srbije, potpredsednik Izvršnog veća Skupštine Srbije. Potom odlazi na mesto člana SIV-a. Odatle postaje direktor Jugobanke, tada najjače banke za poslove sa inostranstvom.
       Nikola Stanić je rođen 1937. godine u Lici. Ekonomista po obrazovanju. Bio je šef kabineta Draže Markovića, ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, viceguverner NBJ, potpredsednik vlade SRJ. Radio sa Dragoslavom Avramovićem na programu 1 i programu 2 ekonomske rekonstrukcije, ali su se tokom sprovođenja razišli. Direktor Investbanke od 1994. odnosno od smene Stojana Dabića. Spekulisalo se da je kandidat za guvernera NBJ.
       Zlatan Peručić je rođen 1947. u Beogradu. Bio direktor Studentskog centra za standard studenata Univerziteta u Beogradu, zatim predsednik Izvršnog odbora Skupštine Beograda od 1989. godine. Od aprila 1993. godine dolazi na čelo Beobanke, najveće domaće banke, bez dana bankarskog iskustva, na mesto naprasno smenjenog Petra Vasiljevića. Na konkursu je bio jedini kandidat. Pominjan kao mogući viceguverner. Bio je član saveta NBJ.
       Borka Vučić je rođena 1926. u okolini Valjeva. Završila Pravni fakultet, specijalizirala bankarstvo u SAD, Londonu i Holandiji. Radila u Ekonomskom institutu SFRJ, bila šef kabineta sekretara za spoljnu trgovinu SIV-a, šef kabineta direktora Saveznog zavoda za planiranje i sekretara za industriju i građevinarstvo SIV-a. Bankarstvom počela da se bavi u Privrednoj banci Srbije, koja se kasnije utopila u Udruženu beogradsku banku,a ova kasnije postala Beogradska banka. Tu se upoznala sa Slobodanom Miloševićem. Bila je direktor predstavništva Beogradske banke u Londonu. Za vreme sankcija poznata kao direktor COBDž agencije Beogradske banke na Kipru. Sa tog mesta došla 1996. za direktora Beogradske banke u zemlji, na mesto Ljubiše Igića.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu