NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Konkurs
       Ekološki magazin "Čekajući vetar" Drugog programa Radio Beograda raspisao je osmog januara konkurs za dodelu priznanja u oblasti zaštite životne sredine. Priznanje "Maslinova grana" za 2001. godinu biće dodeljeno pojedincu, društvu ili ustanovi. Pravo predlaganja imaju svi građani, udruženja i institucije. Konkurs je otvoren do marta.
      
       Nagrada
       Bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević, koji je u pritvoru Haškog tribunala od juna prošle godine, jedan je od ovogodišnjih dobitnika nagrade "Reč naroda" ruskog dnevnog lista "Sovjetska Rusija". Socijalistička partija Srbije, čiji je Milošević lider, saopštila je da je nagrada dodeljena Miloševiću kao "zatočeniku NATO-a, za hrabro razobličavanje natovskih zločina protiv čovečnosti".
      
       Novi direktor
       Upravni odbor Novinsko-javnog preduzeća "Pobjeda" imenovao je Radojicu Luburića za vršioca dužnosti direktora tog preduzeća. Luburić je na toj funkciji zamenio visokog zvaničnika Demokratske partije socijalista Dragana Đurovića, koji je ranije izabran za potpredsednika Vlade Crne Gore. Luburić je, takođe, funkcioner DPS-a, poslednjih meseci bio je direktor Zavoda za međunarodnu, naučnu, prosvetno-kulturnu i tehničku saradnju Crne Gore. On je i bivši crnogorski ministar za kulturu.
      
       Poklon
       Izvršno veće Vojvodine poklonilo je Redakciji hrvatskog programa Radija Subotice računar sa pratećom opremom. Sekretar vojvođanske vlade za prava nacionalnih manjina, upravu i propise Tomaš Korhec rekao je, uručujući poklon, da pokrajinska vlada želi da poboljša komunikaciju nacionalnih manjina s "matičnim zemljama" i "podstakne mogućnosti savremene komunikacije".
      
       Ličnost godine
       Novinarka RTV Slovenije Vlasta Jeseničnik izab- rana je za žensku ličnost godine slovenačke revije "Jana". Dopisnica ove Radio-televizije iz Moskve pobedila je u konkurenciji 16 kandidatkinja, zbog svog izveštavanja sa žarišta u Čečeniji i Avganistanu. Novčani deo nagrade namenila je ženama Avganistana.
      
       Pravoslavno slovo
       Pravoslavnim vernicima koji su sedmog januara prisustvovali Božićnoj liturgiji u crkvi Svetog Save u Splitu podeljen je prvi broj lista "Pravoslavno slovo", u izdanju Srpske pravoslavne crkvene opštine i splitske parohije. Prvi broj je objavljen na 36 strana, u tiražu od 1 500 primeraka. List će izlaziti dva puta godišnje i neće biti "strogo lokalno-parohijski", naveo je glavni urednik, protojerej Slavko Zorica. U prvom broju objavljeni su, između ostalih, i tekstovi dvojice profesora Bogoslovskog fakulteta u Beogradu Vladete Jerotića i Radovana Bigovića.
      
       Istok
       Izdavačka kuća "Vratna pres" u Negotinu pokrenula je prvi specijalizovani časopis za radnike u inostranstvu pod nazivom "Istok". Glavni urednik časopisa Vladimir Radić izjavio je da je osnovni zadatak mesečnika "Istok" da informiše veliku populaciju iz Timočke i Negotinske krajine koja trenutno živi i radi širom Zapadne Evrope.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu