NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

O seksu i novcu

Nove serije na TV B92, kako kaže Miško Bilbija, zadovoljavaju kriterijume ove televizije - kvalitetne su, ali i komercijalne i veoma popularne u svetu. Jedna je dobila Emi za najbolju komediju u 2001. a druga je iz najbolje produkcije Bi-Bi-Sija i završena je pre dva meseca

      Uredništvo Televizije B92 pripremilo je gledaocima dve nove serije - "Seks i grad" i "Put ka bogatstvu". Američka serija "Seks i grad" - 48 epizoda - prikazivaće se umesto "Veselih sedamdesetih" od 21. januara, svakog radnog dana u 22.30, a seriju "Put ka bogatstvu" gledaoci mogu da prate utorkom od 21.00.
       Objašnjenje koje smo dobili iz Televizije B92 glasi: "Seks u gradu" je duhovita serija smeštena u gužvu Menhetna, a glavni lik je njujorška novinarka Keri Bredso (igra je Sara Džesika Parker), čije kolumne o romansama i strasti pod nazivom 'Seks u gradu' izazivaju veliku pažnju. Materijal za svoje tekstove ova novinarka pronalazi veoma lako - svi njeni prijatelji imaju ljubavne probleme i promašaje. Sve se na kraju svodi na to da, u ovom gradu prepunom 'izgubljenih duša', gubitnika i ludaka, ljudi jedino traže pravu ljubav i trajnu vezu."
       Miško Bilbija, programski urednik TV B92 objašnjava da je serija "Seks i grad" skupa i komercijalna i dodaje da ima odlično napisan scenario.
       "Veoma je popularna u Americi i u Hrvatskoj, a kod nas će se emitovati posle emisije Vesti, dakle u razrađenom terminu, od 22.30, pa je pretpostavka da će biti gledana. Veoma je provokativna, ali u stilu 'ništa se ne vidi, a sve se nazire'", tvrdi Bilbija. "Da se radi o kvalitetnoj seriji govori i to da je u 2001. godini dobila Emi nagradu za najbolju komediju."
       Bilbija navodi da se pri izboru serije ne rukovodi nekim unapred utvrđenim principima i formulama:
       "Količina novca koja je uložena u neku seriju nije presudna. I niskobudžetne serije mogu da izgledaju dobro. Pri izboru se zato rukovodim ličnim osećajem i intuicijom."
       Ono što je presudilo da se serija "Seks i grad" nađe na kanalu TV B92 jeste, kako kaže, njena komercijalnost i popularnost, ali i činjenica da serija sledi duh devedesetdvojke. "U tom smislu, serija je idealna, jer nije, što bi se reklo, ljigavo-komercijalna."
       Serija "Put ka bogatstvu" je, kako je najavljeno, urađena u najboljoj Bi-Bi-Sijevoj produkciji. Govori o jednoj od najmoćnijih sila danas, o novcu i kroz šest epizoda prati njegov nastanak i rad prvih trgovaca u Mesopotamiji i u Staroj Grčkoj i Rimu, sve do moderne ekonomije Sjedinjenih Američkih Država. Kako najavljuju iz B92, jedna epizoda je posvećena budućnosti novca i predviđanju novih snaga koje će vladati svetskom ekonomijom.
       Snimanje ove serije je završeno pre dva meseca, i uz pomoć Narodne banke Jugoslavije, koja je i sponzor serije, prikazuje se kod nas u šest nastavaka. Bilbija navodi da Televizija B92 ima širi ugovor sa Bi-Bi-Sijem, koji predviđa emitovanje njihovih serija vrlo brzo posle završetka snimanja. Tako, uredništvo očekuje i novu seriju o genetski modifikovanoj hrani, čije je snimanje u toku.
      
       D. MATIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu