NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      TV Kiosk
       Internacionalni kanal na francuskom jeziku TV 5,čiji su deoničari državne televizije Francuske, Belgije, Švajcarske, Kvebeka i Kanade, počeo je da sarađuje i sa našim TV stanicama. Posredstvom zastupnika TV 5 za Jugoslaviju, firme Markon AG, Ju info kanal je dobio besplatno pravo da reemituje popularnu emisiju TV 5 - TV Kiosk. Kako je objasnio Zoran Predić, direktor Ju info kanala, prvi put se susreo sa predstavnicima TV 5 na prošlogodišnjem sajmu Sat video Shonj, kada su se i dogovorili o saradnji. "Radi se o emisiji TV Kiosk u kojoj dopisnici TV 5 iz Evrope komentarišu značajne događaje, a plan je i da se naši dopisnici uključe sa svojim izveštajima". Emisija bi trebalo da krene sledeće nedelje, ali se i dalje ne zna vreme emitovanja.
      
       Povreda prava
       Beogradski Fond za humanitarno pravo (FHP) apelovao je na medije u Srbiji da prestanu da objavljuju stenograme telefonskih razgovora porodice bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, jer je to "gruba povreda prava na privatnost". Mnogi beogradski listovi preneli su iz zagrebačkog nedeljnika "Globus" deo stenograma Miloševićevih telefonskih razgovora sa članovima porodice i saradnicima, koje je pre nekoliko godina prisluškivala hrvatska obaveštajna služba.
      
       Naredba 37
       Rukovodilac Poslovne jedinice odbrana i zaštita u RTS-u za vreme bombardovanja Zvonimir Jočić potvrdio je da bivši generalni direktor RTS-a Dragoljub Milanović nije aktivirao Naredbu 37, kojom je bilo predviđeno izmeštanje ljudi i tehnike u studio u Košutnjaku za vreme ratnog stanja. U nastavku suđenja Milanoviću, optuženom da je odgovoran za pogibiju 16 radnika, Jočić je rekao da je u Košutnjaku postojalo atomsko sklonište koje je moglo da primi 300 ljudi.
      
       Novi direktor
       Izvršni odbor Skupštine Beograda imenovao je Branimira Grulovića za generalnog direktora gradske medijske kuće Studio B. Gradska vlada istovremeno je dala saglasnost Upravnom odboru Studija B da razreši dužnosti dosadašnjeg privremenog direktora te sta-nice Slobodana Arežinu, na njegov zahtev.
      
       Sajam medija
       Na Novosadskom sajmu od 20. do 23. februara biće održan prvi Sajam medija, na kojem će učestvovati medijske kuće, marketing i PR agencije. Prvog dana sajma održava se skup o nacrtima zakona o informisanju i radiodifuziji, dok će narednog dana glavna tema biti oglašavanje u medijima. Poslednjeg dana sajma održaće se okrugli sto "Kako koristimo IT i Internet?".
      
       OSBN preti
       Beogradski dnevnik "Nacional" dobio je pismo sa pretećom porukom do sada nepoznate organizacije "OSBN". Prema faksimilu pisma, objavljenog u Nacionalu, redakciji je zaprećeno dizanjem u vazduh zbog pisanja o pojedinim funkcionerima DOS-a i Vladi Srbije. Glavni i odgovorni urednik "Nacionala" Predrag Popović naveo je u komentaru da to nije prva pretnja, ali da list neće odustati od uređivačkog koncepta. On je rekao i da je policija obavila uviđaj i podnela pismo na analizu.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu