NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Solana jezlikovac

(“Beograd otpisuje Solani”, NIN br. 2670)

      Dižem svoj glas protesta protiv činjenice što ste na naslovnoj strani pomenutog broja vašeg nedeljnika u najkrupnijem planu objavili fitografiju Havijera Solane.
       Protestujem što moj omiljeni nedeljnik NIN uvodi praksu da čitaoce ponižava i povređuje fotografijama dokazanih neprijatelja našeg naroda. Živim u uverenju da velika većina čitalaca NIN-a (možda 70-80 odsto) ne želi da vidi na slikama dokazane naše neprijatelje i da ovakvu praksu za ljubav i dobrobit ovog naroda treba da prekinete.
       Posebno ističem da bi morali da se, u ovakvim slučajevima, setite mnogobrojnih ljudskih i materijalnih žrtava koje je naš narod pretrpeo u toku ničim neopravdanog bombardovanja naše zemlje (marta-juna 1999) čiju je komandnu palicu držao ovaj zlikovac kao generalni sekretar NATO-a. Posebno ovde želim da naglasim to što su mnoge porodice naših građana u tom zverskom bombardovanju izgubile, ni krive ni dužne, svoje najmilije. Ovim svojim činom na naslovnim stranama vašeg lista duboko povređujete rane tih naših građana, što je najblaže rečeno nedopustivo i žalosno. Uveren sam da svaki patriota deli moje mišljenje u vezi sa mojim protestom, te očekujem da se povodom ovoga jave mnogi čitaoci NIN-a u znak protesta. Verujem da velika većina naših građana ne želi da ćuti nad vašim postupcima kojim se oni vređaju i ponižavaju. Naglašavam da u konkretnom slučaju veličate ličnost koja je naložila bombardovanje naše zemlje, a sad ta ista ličnost pokušava da kreira kakvo ćemo imati državno uređenje i sl. Zar to nije i smešno i ponižavajuće za sve nas?!
       Podsećam samo na još nekoliko vaših ovakvih ili sličnih uvredljivih poteza kao što su: NIN br. 2540/2.9.1999. - fotografija na naslovnoj strani Hašima Tačija; NIN br. 2552/25.11.1999. - Klinton na naslovnoj strani; NIN br. 2645/6.9.2001 - Karla del Ponte, isto tako, na naslovnoj strani.
       Još želim da dodam da me je iznenadio napis vašeg uvaženog saradnika Jovana Ćirilova u NIN-u broj 2671/7.3.2002. u kojem objašnjava čitalačkoj publici značenje imena i prezimena, pa čak i prezimena po majci, ovog prevejanog i za naš narod zlikovca Havijera Solane. Postavlja se pitanje kome ovo treba? Jovan Ćirilov nema više ideja, pa neka se potrudi da pronađe teme za svoju rubriku.
       Ovakvim svojim “kreacijama” izazvali ste kod mene takvu apatiju što me navodi na razmišljanje da se odreknem svog omiljenog nedeljnika sa kojim se družim preko pedeset godina.
      
       ĐURO VJEŠTICA,
       Novi Sad


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu