NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

S ordenom u penziju

Veljko Guberina

      Decenijama najpoznatiji srpski i jugoslovenski advokat Veljko Guberina ovih dana zvanično je otišao u penziju, a predsednik SRJ Vojislav Koštunica, povodom 14O godina srpske advokature, odlikovao ga je Ordenom rada “za dugogodišnji ukupni rad i doprinos na afirmaciji jugoslovenske advokature”.
       - Iako sam posle skoro pola veka u advokaturi zvanično otišao u penziju, i dalje nastavljam da radim kao slobodan čovek i poznata ličnost koja prati sva zbivanja u svojoj zemlji - kaže Guberina. - Počeo sam da radim i na monografiji, koja neće biti samo o meni, nego o svim najvažnijim ljudima i događajima koji su obeležili vreme u kojem smo živeli, vreme od 1940. godine, kada sam ja počeo da vodim svoj dnevnik.
       A o dobijenom priznanju doajen srpske advokature napominje:
       - To je prvo priznanje koje sam dobio od državnih vlasti, iako sam jedan od retkih ljudi koji je četiri decenije neprekidno u javnom životu ove zemlje. Zadovoljstvo je upotpunjeno, jer sam prvo državno priznanje dobio od prvog svetovnog lica, kao što sam pre nekolko godina dobio i od prvog duhovnog lica, Njegove svetosti patrijarha Pavla - Orden Svetog Save prvog stepena.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu