NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Pomoć medijima
       Francuska vlada namenila je oko 170 000 evra pomoći štampanim medijima i radio - stanicama u jugoistočnoj Evropi, a konkurs za ta sredstva otvoren je do 30. aprila. Pomoć je namenjena medijima u BiH, Hrvatskoj, Jugoslaviji, Makedoniji, Albaniji i Moldaviji, za projekte u vrednosti od 5 000 do 13 000 evra. Uslov je da medij radi najmanje dve godine i da je spreman da uloži u realizaciju projekta, za koji konkuriše, 30 odsto svojih sredstava. Detaljne informacije mogu se dobiti u ambasadi Francuske, u zemljama u regionu, kao i na sajtu Medija-plan instituta u Sarajevu - njnjnj.mediaplan.ba.
      
       Tužba
       Distributerska kuća "Milenijum" najavila je mogućnost tužbe protiv Televizije Vranje zbog bespravnog emitovanja video-kopije filma "Gladijator". Rukovodstvo te distributerske kuće razgovaralo je u Vranju s čelnicima TV Vranje, a predstavnik "Milenijuma" Dejan Nedeljković rekao je da je iz TV Vranje upućeno izvinjenje zbog "nesvakidašnjeg propusta". On je rekao da će odluku o eventualnoj tužbi doneti strani suvlasnici kuće "Milenijum".
      
       Nov repetitor
       Informativno javno preduzeće "Sloboda" u Pirotu dobilo je donaciju američke vlade za izgradnju repetitora gradske televizije na Kardašnici kod Pirota. Miloje Nešić, direktor "Slobode" rekao je da je vrednost radova oko 20 000 dolara, te da će Skupština opštine, kao osnivač ove opštinske medijske kuće, obezbediti trećinu potrebnih sredstava. U okviru IJP "Sloboda" posluju istoimeni nedeljnik, Radio i TV Pirot.
      
       Info Podgorica
       Podgoričke vlasti osnovaće gradsku radio-televiziju, pored postojećeg nedeljnog lista "Polis", najavio je gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša. On je rekao da će sva tri medija biti objedinjena u opštinski informativni sistem "Info Podgorica". Podgorički radio i televizija trebalo bi da budu osnovani po usvajanju novog zakona o javnom informisanju i elektronskim medijima u Crnoj Gori, koji su u pripremi, rekao je Mugoša.
      
       Ugovor
       Suvlasnik splitskog nedeljnika "Feral tribjun" od prvog maja postaje međunarodni investicioni fond sa sedištem u Njujorku "Media Development Loan Fund" - MDLF, saopštio je splitski list. "Feral", koji je godinama sarađivao sa MDLF-om, naveo je da mu novi ugovor garantuje nezavisnu i kritičku uređivačku politiku, ali i finansijsku stabilnost i prodor na marketinško tržište.
      
       Ukidanje monopola
       Stručnjaci Evropske komisije sugerisali su predstavnicima srpskog Ministarstva saobraćaja i telekomunikacija i članovima ekspertske grupe za izradu zakona o telekomunikacijama ukidanje monopola u toj oblasti i definisanje "elastičnog pristupa" u dodeli licenci. Ministarstvo je saopštilo da i postojeća verzija Nacrta zakona predviđa ukidanje monopola i najavilo da bi zakon trebalo da se nađe pred poslanicima Skupštine Srbije u naredna dva meseca. Predstavnici vlade ranije su navodili da bi zakon o telekomunikacijama trebalo da bude usvojen paralelno sa zakonom o radio-difuziji, koji je početkom aprila upućen u skupštinsku proceduru.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu