NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ispravka

("Strah od srpskih tajkuna", NIN br. 2677)

      Nepažnjom korektora u intervjuu sa Brankom Milanovićem ekspertom Svetske banke potkrao se veći broj grešaka zbog čega se izvinjavamo gospodinu Milanoviću i čitaocima.
       Evo kako bi trebalo da glase ti delovi intervjua:
       ... To možete da vidite po političkim grafitima na ulici. U Mađarskoj, na primer, toga uopšte više nema, jer ljude politika više ne interesuje toliko, i vratili su se normalnim temama i načinu života.
       Tenderi su neophodni za velika preduzeća kao što je Zastava, ili FAP. Ali mislim da među malim preduzećima u Srbiji, postoji još dosta dobrih i da bi naprotiv, privatizacija mogla da ih upropasti, ako glavni cilj kupaca bude da rasture firmu, otpuste ljude i rasprodaju opremu.
       Sem toga ne treba zaboraviti na samoupravljanje. Radnici su ti koji su nešto investirali, neki manje, a neki koji su radili 20 godina, mnogo više, i oni se sa pravom osećaju na neki način vlasnicima tih firmi. Ne možete njima sad reći, kao što je bilo u Rusiji u 19. veku da će biti prodati vlastelinu u "paketu" zajedno sa imanjem.
       ... Ali ono što se desilo u Rusiji i što će se bojim se desiti i kod nas je da ljudi koji su politički moćni odjednom vide da je nastao neki grabež i da svi nešto uzimaju... ...On nije zainteresovan da nauči nešto o toj proizvodnji i da se zaista bavi proizvodnjom; on i ne zna koliko to preduzeće vredi na tržištu, jer je tržište kapitala nerazvijeno i njegov glavni motiv je da to što pre kešira i ode.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu