NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Čitanka se nastavlja!?
       Povodom informacije da je emisija "Ravnogorska čitanka", koja se prikazuje na Prvom programu RTS-a prestala sa emitovanjem, u redakciji Dokumentarnog programa ove kuće dobili smo sledeće objašnjenje: Završen je prvi ciklus emisije (četiri epizode), a kako se planira, uskoro će početi snimanje i novih epizoda. Sredinom jula bi trebalo da se ponovo prikažu stare epizode, a potom i nove. Jedan od razloga prekida emitovanja je i predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu.
      
       Ostavka bez objašnjenja
       Glavna i odgovorna urednica Televizije Čačak Svetlana Kojanović podnela je 21. maja ostavku na tu funkciju, ne navodeći razloge za svoju odluku. Ona je rekla agenciji "Beta" da tim povodom "neće davati izjave medijima". Kojanovićeva je bila glavna i odgovorna urednica TV Čačak od osnivanja ove opštinske televizije početkom 1999. godine.
      
       Kleveta u RTS-u
       Glavna rediteljka kulturno-zabavnog programa Radio-televizije Srbije Ivona Živković privremeno je udaljena sa tog radnog mesta, zbog teksta "Paralelni svetovi promena u RTS-u", objavljenog 16. maja u rubrici "Glas čitalaca" u listu "Glas javnosti", preneo je taj dnevnik 22. maja. Kako je navedeno, Živkovićeva je "udaljena s posla" odlukom generalnog direktora RTS-a Aleksandra Crkvenjakova, koji je naveo u rešenju da postoji osnovana sumnja da je "učinila krivično delo klevete" prema Krivičnom zakonu Srbije i time "nanela štetu ugledu" RTS-a.
      
       Novi direktor Tanjuga
       Vuk Ognjanović imenovan je 23. maja za vršioca dužnosti direktora državne Novinske agencije Tanjug, odlukom Savezne vlade. Savezni sekretarijat za informisanje naveo je u saopštenju da je Ognjanović dobio "bezrezervnu podršku u Tanjugu, uz ocenu da se radi o proverenom stručnjaku koji je potreban nacionalnoj agenciji u ključnom trenutku njene bitke za finansijsku i organizacionu konsolidaciju". Ognjanović je nekadašnji guverner Narodne banke Jugoslavije.
      
       Malkovič na meti
       Reporteri bez granica (RSF) izrazili su protest 23. maja zbog pretnji američkog glumca Džona Malkoviča novinaru britanskog dnevnika "Independent" Robertu Fisku, koji je tokom izveštavanja o izraelsko-palestinskom sukobu kritikovao politiku Izraela i SAD. Posle terorističkih napada 11. septembra u SAD, on je u više članaka ocenio da je nerešeni konflikt na Bliskom istoku jedan od glavnih razloga terorizma. Malkovič je na jednoj debati u Kembridžu, na pitanje sa kim bi voleo da se bori do smrti, rekao da bi najradije "upucao" Roberta Fiska.
      
       Šou Sare Ferguson
       Bivša supruga britanskog princa Endrua Sara Ferguson mogla bi uskoro da dobije sopstveni šou na američkoj televiziji, saopštila je 24. maja njena predstavnica za štampu. Tabloid "Miror" objavio je da će vrednost ugovora biti 500 000 funti (727 000 dolara). Sara Ferguson već se oprobala kao voditeljka jedne emisije na britanskoj satelitskoj televiziji, koja je prekinuta već posle prve epizode zbog male gledanosti.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu