NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Glumac je, glumac je... glumac

Branka Milićević

      I prošlonedeljna Skupština Saveza dramskih umetnika Srbije pokazala je da izbori na rukovodeće položaje protiču u svađi, uobičajenoj za političku sferu života. Ovog puta atmosfera je bila primerena članovima ove asocijacije, pa se tako čulo da "niko ne može ovde da glumi jer ovde svi znaju to da rade" i slično, te je na kraju izbor novog predsednika Saveza dramskih umetnika Branka Milićevića u javnosti prikazan kao smena dosadašnje predsednice Danice Maksimović. O tome da li je smenjena sa mesta predsednice Danica Maksimović kaže:
       - Nisam mogla biti smenjena jer sam još pre tri meseca podnela ostavku. Nisam želela da više radim taj posao jer je većina članova potpuno nezainteresovana za rad udruženja. Pored ostalog, trudila sam se da poboljšam situaciju u kojoj su naše penzionisane kolege i u tome sam uspela a nadam se da će novi predsednik nastaviti da se bori za poboljšanje našeg položaja.
       O tome šta će biti njegov prioritet, Branko Milićević kaže:
       - Veoma me brine kako će izgledati novi zakon o pozorištu. Po našim saznanjima, planira se smanjenje broja zaposlenih u pozorištu. Pozorište je složen mehanizam i sa njim se mora pažljivo postupati.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu