NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Domaća scena

      Sve o telefonima
       Jedan od najkompletnijih i najbolje održavanih sajtova posvećenih tehnološkim inovacijama iz oblasti telekomunikacija nalazi se na adresi http://www.telekomunikacije.co.yu. Radi se o obimnom i izuzetno lepo strukturiranom sajtu, koji se redovno ažurira i može poslužiti kao sveobuhvatan izvor informacija o zbivanjima na ovom polju. Sadržaj prezentacije podeljen je na nekoliko velikih celina. U delu posvećenom telefonskom saobraćaju mogu se naći informacije o pretplatničkim kategorijama, cenama impulsa u telefonskom saobraćaju, poštanskim i telefonskim pozivnim brojevima u Jugoslaviji i inostranstvu, a moguće je preuzeti i zanimljiv program za obračun utrošenih impulsa - idealno rešenje ako mislite da vas pošta uporno “krade”. Najinteresantnije teme vezane su za mobilnu telefoniju, o kojoj se ovde piše na sve načine. Pored osnovnih informacija o domaćim i stranim operaterima, naći ćete informacije o najsavremenijim dostignućima kao što su WAP i GPRS. Posebno obimna sekcija bavi se mobilnim telefonskim aparatima, i u okviru koje su prikazani svi na našem tržištu aktuelni modeli. Pogodnost predstavlja i mogućnost preuzimanja kompletnih uputstava za rukovanje telefonima, u pdf formatu. Dosta prostora posvećeno je i pejdžing sistemu, radiju i televiziji.
      
       Kupujem, prodajem
       Jedan od najpoznatijih domaćih oglasnika, novina “Halo oglasi”, odnedavno se može pohvaliti i veoma dobrom Internet podrškom. Na sajtu http://www.halooglasi.co.yu nalazi se kompletna, uredno ažurirana baza malih oglasa koji se svakog ponedeljka i četvrtka pojavljuju u štampanom izdanju. Sve prednosti elektronskog pretraživanja teksta u ovakvom izdanju dolaze do punog izražaja, a u prvi plan treba staviti efikasan potprogram za pretraživanje, pomoću kojeg ćete na najbrži mogući način pronaći željeni oglas, navodeći ključne reči, fraze ili brojeve telefona. Za one kojima više prija klasično “prelistavanje”, predviđena je opcija za listanje po rubrikama. Korisnicima je omogućeno da pošalju svoje male oglase koji će se pojaviti u Internet izdanju “Oglasa”.
      
       Telefonski imenik
       Na novoj Internet lokaciji preduzeća “Telekom Srbija” (http://www.telekomsrbija.com) može se naći kompletan telefonski imenik pretplatnika na teritoriji Republike Srbije. Kroz dobro koncipiran pretraživač vrlo brzo možete doći do željene informacije, navođenjem imena, adrese ili telefona fizičkog, odnosno pravnog lica.
      
       GRADIMIR JOKSIMOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu