NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Beogradski internacionalni izbor

(“Pijaca znanja”, NIN br. 2684)

      U prošlonedeljnom članku izašao je izveštaj o internacionalnom obrazovanju u Beogradu. Nažalost, izveštaj nije obradio važna pitanja vezana za internacionalno obrazovanje i nije omogućio čitaocima da saznaju sve izbore koji su im na raspolaganju.
       Internacionalna gimnazija (The International High School Belgrade), moja škola, nije uopšte spomenuta u članku, mada je tokom poslednjih pet godina bila jedini put za srednjoškolce da steknu kvalifikacije koje će im omogućiti upis na univerzitete širom sveta. Od kada smo pre pet godina otvorili svoja vrata, imali smo preko 35 maturanata, od kojih su svi nastavili obrazovanje na fakultetskom nivou na poznatim univerzitetima širom sveta.
       Izbor u IHSB je sada čak i bolji pošto učenici rade i po britanskom nastavnom programu verifikovanom od strane Univerziteta u Kembridžu (Cambridge Universitdž), koji omogućava učenicima da polažu međunarodno priznate “IGCSE” i “A level” ispite, a da istovremeno dobiju i američku srednjoškolsku diplomu.
       Roditelji moraju biti pažljivi prilikom izbora internacionalne škole, zbog odsustva uobičajenih državnih kontrola. Oni moraju da obrate pažnju na metode akreditacije svake škole i uspeh njihovog nastavnog programa. Mi u IHSB imamo sve to, što je potvrđeno prisustvom stranih profesora i neuporedivim uspehom naših maturanata.
      
       MARTIN SKOT,
       direktor obrazovanja International High School Belgrade


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu