NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Pravedna presuda
       Reporteri bez granica izrazili su 21. juna zadovoljstvo kaznom od deset godina zatvora bivšem direktoru RTS-a Dragoljubu Milanoviću. U svom saopštenju oni se nadaju da će NATO istražiti sopstvenu odgovornost za pogibiju 16 radnika RTS-a 23. aprila 1999. godine, za vreme vazdušnih napada tog vojnog saveza na SRJ.
      
       Nezadovoljna policija
       Srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) protestovalo je 18. juna zbog kritika na račun pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) u pojedinim medijima. MUP je u saopštenju naveo da se “u pojedinim dnevnim listovima, informativnim i drugim TV emisijama” već duže vremena “smišljeno, zlonamerno, tendenciozno i neobjektivno” piše i govori o pripadnicima JSO, koji se “dovode u vezu sa najtežim krivičnim delima počinjenim poslednjih nekoliko godina na teritoriji Srbije”.
      
       Račun za JU INFO
       Direktor crnogorske Agencije za telekomunikacije Zoran Sekulić izjavio je da će savezna Televizija Ju Info morati da plati korišćenje frekvencija u Crnoj Gori. On je za podgorički dnevnik “Vijesti” od 18. juna rekao da TV JU Info radi nelegalno i da će, “ukoliko želi to da promeni”, morati kao i svi drugi mediji da dostavi Agenciji tehničku dokumentaciju i zahtev za dobijanje licenci za rad. “Tretiraćemo ih kao druge medije, ali s obzirom da su do sada koristili frekvencije u Crnoj Gori, to će morati da se plati”, rekao je Sekulić.
      
       Mafija u Sloveniji
       Društvo novinara Slovenije zatražilo je 19. juna od premijera Janeza Drnovšeka da se kod članova Nadzornog saveta Nove komercijalne banke Maribor zauzme za razrešenje predsednika Uprave NKBM Jožeta Glogovšeka, koji je, svedočeći pred parlamentarnom komisijom u slučaju novinara Mira Peteka, rekao da novinari nemaju pravo da istražuju moguću korupciju u bankama. Glogovšek je i predsednik nadzornog saveta novinskog preduzeća “Večer”. Petek, novinar mariborskog lista “Večer”, koga su prošle godine napala i pretukla nepoznata lica, objavljivao je u tom listu članke o povezanosti vlasti, policije i mafije u slovenačkoj pokrajini Koruškoj.
      
       Fudbal najgledaniji
       Gledanost utakmica na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji premašila je dosadašnje rekorde. Nemačka TV mreža ARD zabeležila je rekordnih 88 odsto gledanosti za meč četvrtfinala SP Nemačka-Paragvaj. Gledanost TV stanice koja prenosi utakmice u Brazilu dosegla je 94 odsto za vreme prve utakmice te reprezentacije na SP, protiv Turske. Ta brojka je daleko iznad prethodnog rekorda zabeleženog još 1989. godine, kada je najgledanija bila jedna sapunska opera. U Italiji je 23 miliona ljudi, ili 90 odsto gledalaca, pratilo direktan prenos utakmice između reprezentacije te zemlje i Meksika, odlučujuće za plasman u osminu finala. U Velikoj Britaniji, Bi-Bi-Si je saopštio da je od utakmice Engleske i Danske u osmini finala, ostao u prednosti u proteklih deset godina samo prenos sahrane princeze Dajane 1997. godine.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu