NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Potrebna su sistemska rešenja

(“Tajni test na sidu”, NIN br. 2686)

      U članku “Tajni test na sidu”, imali smo priliku da pročitamo tužnu i povremeno potresnu priču jedne potencijalne pacijentkinje - vaše cenjene novinarke - Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Kao direktor ove poznate ustanove, osećam se najodgovornijim i svakako pozvanim da prokomentarišem ovaj, za mene veoma instruktivan članak.
       Potpuno je jasno da i oboleli i zaposleni dele tužnu sudbinu koja je zadesila zdravstvo Srbije, kao posledicu višedecenijske sistemske devalvacije.
       Naš Institut, na čiji rad i sasvim konkretno merljive rezultate sam ponosan, radi u zgradi čije je zidanje započelo 1939. godine.
       Svako će priznati da se u međuvremenu u onkologiji štošta promenilo i potrebe su daleko prevazišle postojeće kapacitete.
       U objavljenom tekstu ima veoma mnogo momenata koji su već do sada poslužili kao razlog za razmatranje poboljšanja kvaliteta pružanja usluga u našoj kući.
       Ovom prilikom, bez želje da polemišem, naglašavam činjenicu da postoji tačna evidencija i statistika o rezultatima pomenutih testova, koji su usmereni ne samo na zaštitu zaposlenih nego i ostalih pacijenata Instituta.
       Takođe, zamolio bih nadležne da ubuduće, osim što će da “pošalju inspekciju” doprinesu, zajedno sa nama koji dnevno pregledamo oko 500 bolesnika, da sistemski rešimo pitanje sveobuhvatne zaštite, kako pacijenata, tako i zaposlenih u zdravstvu.
      
       Doc. dr NENAD BOROJEVIĆ,
       direktor IORS-a, Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu