NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Novi direktor
       Skupština opštine Kraljevo imenovala je Slavka Janoševića za direktora i glavnog i odgovornog urednika informativne kuće "Ibarske novosti" u čijem su sastavu TV Kraljevo, Radio Kraljevo i nedeljnik "Ibarske novosti". Janošević je izabran za direktora "Ibarskih novosti" pošto je Radmila Versković pre tri meseca podnela neopozivu ostavku, zajedno sa predsednikom Upravnog odbora ovog javnog preduzeća Draganom Hamovićem. Slavko Janošević je već obavljao funkciju direktora "Ibarskih novosti" dok je u opštini Kraljevo na vlasti bila Koalicija "Zajedno".
      
       Saradnja
       Radio Beograd i Bugarski nacionalni radio potpisali su 19. jula sporazum o razmeni muzičkih i informativnih delova programa, kao i o tehničkoj saradnji i pomoći stalno akreditovanim dopisnicima i novinarima. Kako je saopštio Radio Beograd, ideja o saradnji dve nacionalne radijske kuće potekla je od Bugarskog nacionalnog radija, koji je sličnu saradnju već ostvario sa nekim zemljama u cilju povezivanja nacionalnih radio-stanica svih zemalja Balkana.
      
       Pljačka
       Privatna televizija "Caričin grad" u Lebanu opljačkana je u noći između 15. i 16. jula, rekao je njen vlasnik i direktor Srđan Živković. On je naveo da su provalnici odneli dve polovne kamere, jedine koje je ta televizija imala, i još neke "sitnice". Živković je pre 5. oktobra 2000. bio član Jugoslovenske levice, tada u Lebanu vladajuće stranke. Sada je, kako kaže, član Demohrišćanske stranke Srbije.
      
       Magistarski program
       Međunarodni centar za novinarstvo u saradnji sa Medijskom organizacijom jugoistočne Evrope organizuje Deveti magistarski program za usavršavanje novinara u oblasti pisanog, radio, televizijskog i internet novinarstva. Kurs od tri semestra održava se u "Danube Universitdž" u Kremsu, gradiću u blizini Beča. Nastava počinje u oktobru 2002, a studenti na kraju kursa dobijaju zvanje magistra. Predavanja su na nemačkom jeziku. Informacije se nalaze na sajtu - njnjnj.donau-uni.ac.at/journalismus
      
       Medijska klopka
       Dokumentarni film "Medijska klopka", autorsko delo kanadskog Srbina Milana Miletića iz Montreala, prikazan je u dva navrata u seriji "Velike reportaže" na informativnom kanalu RDI državne kanadske televizije Si-Bi-Si. Film od 44 minuta, rađen u Jugoslaviji i Kanadi, od januara 2001. do maja 2002, predstavlja dokumentarno "putovanje" kroz živote mladih Srba čije je samopoštovanje narušeno antisrpskom medijskom kampanjom u Kanadi, ali i nacionalističkom retorikom u Srbiji. Ostvarenje producentske kuće Les Film Incubus, istražuje posledice desetogodišnje medijske kampanje protiv Srba koje su mediji u svetu, ali i oni u njihovoj zemlji, transformisali od slobodnog građanina u (negativan) etnički simbol. Režiser prepušta gledaocu da sam zaključi kakvim sve problemima može biti opterećeno medijsko prikazivanje sadašnjih velikih konflikata, poput onih u Avganistanu ili na Bliskom istoku.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu