NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Javna TV kuća

      Danas televizijom vladaju žene, čak i u političkim emisijama, dakle u oblasti snova, pa nije čudo što posle odjavne špice niko ne može da zaspi u strahu da se priča sa TV ekrana ne preseli i pod jorgan. One su uništile ono najvrednije što imamo - prvo naše najbolje drugove, a sada polako i našu najbolju gospodu.
       Bojani Lekić nije dosta što je glavna na odjavnoj špici državne televizije, već direktno, kao što su se nekada na trgu giljotinirali zločinci pred razularenom masom, komada naše najbolje drugove i najbolju gospodu. Nije problem u tome što ona kidiše kao osica, već u tome što oni priželjkuju da ih ubode. Uživaju kada Bojana lupi na astal neku njihovu prljavštinu, a oni se onda ubiše da joj objasne kako nije u pravu. Neki od njih samo što nisu zaplakali, jer im ona navodno ne veruje, pa ih gađa novom prljavštinom.
       A šta su tek tim divnim stvorenjima učinile dve naoko "nimravanebizgazile" gospođice sa BK televizije! Prvo ih je u emisiju Maska navukla Nataša Miljković i naterala ih da joj se ispovedaju kao ćerki, a onda ih je dočekala Slađana Slavković koja im se u lice smeje! Crče devojka od smeha dok se oni ubiše da joj objasne kapitalne poteze ekonomije, elektroprivrede, nevladajuće ili vladajuće opozicije, pa i šire. Posle toga jadničci gužvaju posteljinu jureći san, jer ne mogu da se sete kakav su to vic ispričali pred kamerama.
       Oni koji su prošli Bojaninu i Slađaninu torturu, spremni su za Olju Bećković, kod koje odlaze sa svešću o vrhuncu svoje karijere koja im je omogućila susret sa TV satanom! Mada je i mesar muško zanimanje, Olja me podseća upravo na vrhunskog mesara koji ume sa čerekom: tačno zna gde treba zaseći, koji deo odstraniti, a koji iseckati na sitne komade. Ona odmah oseti koji čerek treba ubaciti u pac da malo pusti divljinu, pa ga onda istranžirati i kao ukusno jelo staviti na TV trpezu. Ja potpuno razumem Olju koja u svemu tome uživa, jer voli svoj posao, ali ne razumem "čereke" koji takođe uživaju i trude se da iscede bar jedan Oljin blagonakloni osmeh. Kad to uspeju, do kraja emisije se brane ćutanjem kako ne bi pokvarili utisak.
       Posle Bojane, Slađane i Olje, naši najbolji drugovi i najbolja gospoda, odlaze na rekreaciju kod Olivere Kovačević. U stvari, oni tako misle, jer im je Olivera dala mogućnost da se prikažu u sjaju estradnih zvezda. A šta se događa u TV klopci, emisiji čije ime nisu baš najbolje shvatili? Pošto su dobili TV status estradnih zvezda, naši najbolji drugovi i najbolja gospoda se udvaraju voditeljki, trudeći se da je ne naljute. Olja se tada pretvara u damu sa nevidljivim bičem, pa u svakom trenutku očekujem da neko od njih kaže: "Gospodarice, šibni baš mene!" Ta molba im se može pročitati i u tada sanjalačkim očima, ali Olja ostaje dama, koja zna da je televizija puritanski medij.
       Naravno, ovim se ne završava spisak dokaza ženske dominacije na televiziji. Koliko je to daleko otišlo, najbolje svedoči primer izvesne Vanje, koja se subotom hvali na BK televiziji kako više voli bisere od zlata. Dotična reklamira sirup za lečenje prostate, navodeći lični primer, a kao što već svi znamo, one nemaju prostatu, već isključivo oni. Pa, zar ćemo i to da im prepustimo!?
      
       VANJA BULIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu