NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Glasanje će vas koštati

Albanski predstavnici u najznačajnijim institucijama Kosova izjasnili su se protiv učešća svojih sugrađana na predstojećim izborima za predsednika Srbije

      "Učešće kosovskih Srba na predsedničkim izborima u Srbiji za nas je neprihvatljivo", izjavio je Muhamet Halimi, portparol predsednika Kosova, i dodao: "Za sada mogu da kažem samo toliko."
       Politički savetnik premijera Kosova Ramadan Avdiju izjavio je da su građani Kosova glasali novembra prošle godine za Kosovo i da se izbori u Srbiji održavaju za srpske, ne za kosovske institucije.
       "Smatram da izbori za predsednika Srbije neće biti održani na Kosovu jer nema potrebe, građani Kosova glasaju za institucije Kosova, ne za institucije Srbije", rekao je savetnik premijera.
       Istog mišljenja je i premijer Kosova i Metohije Bajram Redžepi. On je ocenio da je izjava potpredsednika Skupštine Kosova Olivera Ivanovića, odnosno najava održavanja srpskih predsedničkih izbora i na Kosovu, "posledica njegovog neshvatanja u kojoj državi živi".
       Bajram Kosumi, član predsedništva Skupštine Kosova iz Alijanse za budućnost Kosova koju predvodi Ramuš Haradinaj, ne isključuje mogućnost građanima Kosova da "pojedinačno mogu ići i učestvovati u glasanju u bilo kojoj drugoj zemlji, ukoliko je to moguće", kao i da učešće kosovskih Srba u izborima za predsednika Srbije ne bi imalo institucionalnog uticaja na Kosovu, ali bi svakako imalo političku pozadinu.
       "Deo građana Kosova još se nije probudio iz sna o velikoj Srbiji. Mislim da bi im bilo bolje da misle na Kosovo i njegov napredak, a ne na Đinđića i Koštunicu, jer ih to može koštati, pošto će ostati na Kosovu", zaključio je Bajram Kosumi.
       MILICA MANČIĆ
       (Beta)


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu