NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Pravoslavni Avganistan

("Uništiću mafiju", NIN br. 2695)

      Na pitanje novinarke jagodinske televizije Palma Plus Jelene Milovanović-Stošić šta misli o gej-paradi u Beogradu (pitanje je postavljeno neposredno posle nesuđene beogradske gej-parade svim javnim ličnostima u Skupštini Srbije, a u okviru emisije "U krupnom planu" jagodinske televizije Palma Plus) generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić je odjedanput promenio izraz lica i rekao da učesnici gej-parade idu na Zapad i tamo organizuju te i takve skupove.
       Njegov šef, gostujući na bivšoj kragujevačkoj TV Globus kaže da je homoseksualizam bolest, a gej-parada isto što i paradiranje osoba bolesnih od raka. Znači, ono što je u čitavom civilizovanom svetu način nečijeg života za Šešelja je bolest, pa se pitam da li je za njega i onih milion ljudi na gej-paradi u Sidneju bolesno?
       Nisam gej, ali zar nije čudno da dva porodična čoveka, a uz to i javne ličnosti Šešelj i Vučić uopšte vode rasprave o nečemu o čemu ne da se ne raspravlja u civilizovanom svetu, nego se nije raspravljalo ni u antičko doba.
       I zašto su njih dvojica pogođeni time što neko voli svoj pol?
       Možda ne bi bilo na odmet podsetiti na ono šta je poslanik bivše Socijaldemokratske unije rekao u Narodnoj skupštini Srbije, na sednici iste, Šešelju posle provokacija na račun te stranke: "Gospodine Šešelj, mi se zalažemo za prava svih manjina, pa i onih seksualnih, a to govori o vama da ste na strani onih verskih fanatika i neofašista koji su tukli ljude na ulicama Beograda i da ste, slobodno ću reći, latentni homoseksualac."
       A ako građani Srbije smatraju da na čelu Srbije treba da bude neko ko uopšte raspravlja u 21. veku o nečemu o čemu se nije raspravljalo ni u antičko doba i neko ko želi da od Srbije stvori pravoslavni Avganistan po uzoru na islamske zemlje u kojima se obični građani strogo kažnjavaju samo zato ako su homoseksualci, a oni koji ih kažnjavaju i koji su uveli takve zakone imaju hareme dečaka za zadovoljavanje svog homoseksualizma, naravno van očiju nepismenog i verski zatucanog naroda, onda neka 29. septembra zaokruže redni broj ispred imena dr Vojislava Šešelja.
      
       MILAN PETROVIĆ,
       Kragujevac


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu