NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Obeležje Bitlsima

      Pre tačno četiri decenije legendarni “Bitlsi” objavili su svoj prvi hit singl “Love Me Do”. Ovaj značajan jubilej, na inicijativu Pece Popovića i uz pomoć Nikole Karaklajića, Zorana Hristića, Rastka Zakića i Rastka Ćirića, obeležio je i NIN svojim specijalnim dodatkom, a celokupnu ideju podržao je BK Telekom, emitovanjem specijalne emisije posvećene “Bitlsima”, pa su obožavaoci ove muzike mogli da se podsete starih hitova.
       Tim povodom porodica Karić je u vili “Jelena” organizovala specijalno veče posvećeno najznačajnijem pop sastavu XX veka, u čijoj muzici su uživale mnogobrojne javne ličnosti, među kojima su i gradonačelnica Beograda Radmila Hrustanović, ministri Goran Pitić, Gordana Matković, slikarka Olja Ivanjicki, Gile iz “Električnog orgazma”.
       Muzika “Bitlsa” obeležila je kulturu XX veka, a o njenom značaju kod nas najbolje govori ideja Pece Popovića i NIN-a da bi beogradski park kod “Manježa” mogao da nosi njihovo ime. Ovu ideju podržala je gradonačelnica Beograda Radmila Hrustanović rečima: “ Beograd bi trebalo da ima i ulicu sa imenom ’Bitlsa’ i trebalo bi da postoji neko obeležje.” Inicijativa se dopala i Bogoljubu Kariću koji je rekao da bi BK Kompanija bila spremna da finansira izgradnju spomenika “Bitlsima”.
      
       N.D.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu