NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Nagrada Bujoševiću

Dragan Bujošević

      Novinar NIN-a Dragan Bujošević dobitnik je ovogodišnje nagrade za novinarstvo i publicistiku “Fondacije Braće Karić”. U žiriju za dodelu ove nagrade nalazili su se Zoran Gluščević i Jovan Ćirilov. U obrazloženju svoje odluke oni su naveli da je Bujošević jedan od “najznačajnijih i najmarkantnijih novinara”. Bujošević je prošao sve stepenike novinarske karijere, od skupštinskog izveštača, šefa deska i glavnog urednika a doživeo je i sudbinu kažnjenog novinara po tužbi “Patriotskog saveza”. Žiri je naročito priznanje odao Bujoševićevom radu u emisiji “Nije srpski ćutati” koja se emituje na Televiziji BK kao i knjizi “5. oktobar - 24 časa prevrata”, koju je napisao sa Ivanom Radovanovićem. O tome kakvo je stanje u srpskom novinarstvu i šta za njega znači ova nagrada, Bujošević kaže:
       - Imamo premalo pravih novinara. Većina je vezana za jedan od dva aktuelna centra moći. Oni samo prenose informacije koje od njih dobijaju ne trudeći se da ih provere tako da se pretvaraju u surogate političara.
       Znajući ko su prethodni dobitnici ove nagrade, smatram da sam u dobrom društvu, a i drago mi je što ću dobiti 1 000 000 dinara.
      
       V.S.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu