NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Teslini anđeli

(ili: zašto u Srbiji treba osnovati Teslinu sektu ili crkvu, bez obzira na to šta o tome misli SPC?)

      Ne spadam u one koji su fascinirani naučnim otkrićima Nikole Tesle. Recimo, naizmenična i visokofrekventna struja. Šta imamo od toga? Veštački je produžen dan, to jest, veštački je skraćena noć. Niko još nije ispitao taj pogibeljni uticaj na ljudski metabolizam, na telo i dušu, na metafiziku Dana i Noći. Uvođenjem veštačkog svetla naprasno je zdrobljen čovekov mikrokosmos, čovekova "luča mikrokozma", gnoza. Narušen je odnos sa bogom. Jer, uvođenjem "noćnog sunca" nasuprot dnevnom, čovek je promenio svoju prirodu; postao je noćobdija, satamnel, sluga Satanin. Niko kao Tesla nije ubio boga Vida u Srbima, boga svetla u ljudskom rodu, uopšte.
       Idemo dalje; Tesla je, kažu, "napravio pionirske korake u otkriću radija, radara, robotike, rendgenskih zraka..."
       A šta je radio-prijemnik? Takođe, đavolje poštapalo. Umesto da nam je otkrio zakone telepatije, zakone prenosa misli na daljinu, Tesla nam je omogućio da slušamo "Glas Amerike" ili kako "Govorit Moskva". Tesla je, da bi zasenio novinare i prostotu, proizvodio munje, gromove, pa i zemljotrese. Taj jeftini egzibicionizam već je viđen kod Mojsija i Isusa. A zna se; egzibicionisti, po pravilu, završe loše.
       A, tek, rendgenski zraci? Čemu to? Evo, ovih dana,
       rendgenska afera drma radiološke zdravstvene centre u Srbiji. Zrači, brate! Aberacija!
       Pa onda; Tesla, vele, otkrio "zrake smrti", "moćno tajno oružje". Hvalio se, opet, pred novinarima, čas u belom, čas u crnom smokingu, da može da "raspoluti Zemlju kao jabuku", da "komunicira sa Marsom". I da li je onda čudno što je, još za života, postao glavni negativac u prvim naučnofantastičnim novelama Hjuga Gensberka, što je u Holivudu bio alternacija za - Drakulu i Frankenštajna, za ondašnje filmove strave i užasa. I voleo je te jeftine filmove o sebi. Više od deset puta gledao je, recimo, horor spektakl Xemsa Vejla "Frankenštajnova nevesta" iz 1935. godine. Tesla je, da rezimiramo, kao pravi Srbin imao velikog dara da sam sebe satanizuje na Zapadu.
       E, sad, zašto se Tesle, ipak, ne treba odreći? Zašto ga ne treba prepustiti ni Hrvatima, a kamoli Rumunima čiji su istoričari 1999. godine, baš nekako uoči agresije NATO-a na SRJ, dokazivali, naučno, da je Tesla - Rumun i da mu je pravo ime - Nikolae Teslea!? Kao, "još u vreme Rimljana, jedno rumunsko pleme migriralo je sa Karpata", i smestilo se, baš tu, oko Smiljana i Gospića. Blesavo, ali samo na prvi pogled.
       Jer, vidite li šta se radi sa Aleksandrom Velikim? U Skoplje je, prošle nedelje, došao engleski bioinženjer Metju Leming i, putem DNK, počeo da istražuje; da li je Aleksandar Makedonac ili Grk i u kakvoj je vezi sa - Avganistancima!? U te svrhe je kostur Filipa Makedonskog odnet u London (!?) tako da može da se ispostavi da je Filip, otac Aleksandrov, u stvari - Kelt!
       Sve zavisi ko je sponzor Lemingovih istraživanja.
       Zato se ne treba iznenaditi, ako se, ovih dana, zbog našeg "vojnog biznisa" sa Sadamom Huseinom, ponovo obnovi teza o rumunskom Tesli. Taj napad ne smemo da dočekamo nespremni. Moramo odmah da osnujemo sektu "Teslini anđeli" bez obzira na to šta o tome misli Srpska pravoslavna crkva.
       Teslinu sektu ili, još bolje, crkvu, treba osnovati, jer nam se, zbog Sadama, crno piše od globalista; tu nas neće spasiti ni Isus, ni sveti Ilija. Tu samo Tesla može da nam bude spas. Kako? Još 1956. godine u SAD pojavila se knjiga Margaret Storm u kojoj lepo piše da "Tesla u Ameriku nije došao iz Like već, direktno sa planete Venere i to jašući na velikoj beloj golubici, a sve u cilju da Zemljane nauči korišćenju čiste energije i kontrolisanju svoje fizičke i mentalne moći". A u El Kajonu, u Kaliforniji, postoji sekta UNARIUS koja, pak, veruje da je Tesla, u stvari, arhanđel Mihailo. I, Tesla se i javlja, redovno, pripadnicima sekte Unarijus i to sa planete Parhelion, koja se nalazi u središtu kosmičke federacije Unarijus, i, saopštava im važne stvari. Sve je to već sabrano i zapisano u 13 tomova.
       Tesla je pripadnicima sekte Unarijus, jednom prilikom, "vizuelno preneo sliku svoje sadašnje kuće - to je sedmostepena piramida izgrađena od materijala nalik na staklo, osnove od 1,5 kilometar". Na vrhu te piramide je veliki teleskop koji šalje informacije i slike na 33 frekventna područja, to jest, na toliko vremensko-prostornih dimenzija.
       Unarijanci su, inače, "deo kosmičkog bratstva zatočenog na Zemlji." Tu "sviraju renesansne instrumente, uče o reinkarnaciji arhanđela i čekaju svoju svemirsku braću da ih pokupe i oslobode Zemljana".
       Sada je, valjda, jasnije zašto Srbi treba da osnuju Teslinu crkvu ili, bar da se MASOVNO učlane u - unarijance. To je sudbonosno za naš nacionalni i državotvorni identitet. Ne možemo, doveka, da zavisimo od Crnogoraca i Šiptara po cenu da nas, opet, sabiju u - Beogradski pašaluk. I šta ako nas jednog dana istisnu i iz Pašaluka, sa Dunava? Moramo da imamo "rezervnu domovinu", planetu Parhelion u središtu kosmičke federacije Unarijus. Tamo su sve ustavne povelje odavno
       potpisane i članstvo u Savetu federacije ne uslovljava se boljom saradnjom sa Hagom.
       Ovo nije nikakvo sprdanje ni sa Teslom, ni sa Srbima. Uostalom, pitajte Junga. Srbi, jednostavno, moraju da se okupe oko nekog ARHETIPA, i da imaju
       u njega nepokolebivu VERU, da bi opstali kao NAROD i DRŽAVA. I ako je tzv. srpskoj eliti nebulozno da su "Srbi narod najstariji", onda, ajde, da se držimo teze kako smo TESLIN, NEBESKI IZABRANI NAROD. Naučimo bar nešto od Jevreja. Moramo sebi da obezbedimo "državni kontinuitet" od Parheliona, preko Venere do Srbije. U suprotnom, nestaćemo, recikliraće nas - globalizam.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu