NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Gostovanje u Rusiji

Rada Đuričin

      Na festivalu kamernih predstava posvećenih delima Fjodora Mihailoviča Dostojevskog koji se održava u Staroj Rusi, gradu u kome je neko vreme živeo ovaj pisac, nastupiće i naša glumica Rada Đuričin sa monodramom "Katarina Ivanovna iz Zločina i kazne". Ova predstava trenutno se izvodi na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta koje je i organizovalo odlazak predstave u Rusiju. O predstojećem gostovanju Rada Đuričin kaže:
       - Ko bi rekao da će se ovo desiti! Ovu predstavu videla sam na BITEF-u. Dugo sam razmišljala da li će biti interesantna našem gledaocu. Na kraju sam shvatila da je ova priča univerzalna jer uvek postoje pojedinci i
       narodi suočeni sa jadom i njihov vapaj za saosećanjem. U susret mi je izašao Zavod za proučavanje kulturnog razvitka gde sam je igrala u jednoj sobi pred četrdesetak gledalaca. Kada me Ivan Bekjarev pozvao na "Festival monodrame" u Zemunu, morala sam da je prerežiram za pravu scenu. Posle toga sam dobila ponudu da je igram u Narodnom pozorištu i eto, sada ću je igrati u Rusiji.
      
       V.S.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu