NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Nadmeni Roberto

Kako je i zašto trener “Lacija” ignorisao beogradske novinare

      Kockarska premisa kaže: “Igraš na ‘Lacio’, pare si bacio.” Da li će se ova prognoza, narednog četvrtka, ostvariti? Tek, “Crvena zvezda”, u miljanićevskom opisu, ima “aktivan rezultat”, jer je prošlog četvrtka na Olimpijskom stadionu u Rimu poražena sa tričavih 0:1, od poznatog italijanskog ligaša “Lacija”!
       Iza kulisa ovog rezultata ostalo je ponašanje fudbalskog vojskovođe rimskog tima - Roberta Mančinija, a koji se nije našao na usluzi novinarima - izveštačima beogradskih medija. Da li iz pijeteta prema velikom italijanskom fudbaleru, sada u ulozi trenera, tek nijedan novinar - “specijalac” sa utakmice u Rimu nije se oglasio u sopstvenom glasilu, i da napiše ponešto o nedoličnom ponašanju Roberta Mančinija. Na uobičajenoj konferenciji, upriličenoj za novinare, Mančini gotovo da nije odgovorio ni na jedno pitanje jugoslovenskih novinara. Svu pažnju posvetio je italijanskom mediju. Čak i onda kada je bio upitan zašto iz njegovog tima izostaju Srbi - Siniša Mihajlović i Dejan Stanković, nije ponudio odgovor.
       Verovatno uplašeni zbog ovakvog ponašanja, ali i zbog sopstvenog neznanja problematike u klubu kakav je “Lacio”, beogradski novinari se i kasnije, posle utakmice, na konferenciji za štampu, nisu oglasili. Uopšte, “ekskurzija” novinara beogradskih medija, upriličena još ponašanjem Roberta Mančinija, izgledala je jadno i bedno, od dolaska pa do odlaska iz “večnog grada”.
       Roberto Mančini, 38-godišnji kouč “Lacija”, priznato je fudbalsko ime u Italiji, čak dvadeset sezona aktivno je igrao u seriji A i B italijanskog “kalča”, od toga petnaest sezona u đenovskoj “Sampdoriji” i pet u “Laciju”. Jedno vreme igrao je sa Sinišom Mihajlovićem kada je trener bio Vujadin Boškov, kasnije u rimskom klubu i sa mlađanim Dejanom Stankovićem. Znači, ponešto je naučio od našeg jezika, ali sigurno i o ponašanju Srba...
      
       A. M.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu