NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ži(v)čano uključenje

Rečnikom, koji bismo eufemistično mogli da nazovemo netelevizijskim, trener Duško Vujošević je sipao uvrede na račun novinara Vladana Tegeltije, kome je na kraju obećao da više neće imati priliku da razgovara s košarkašima Partizana

      Anegdota kaže da se Pol Makartni, iznerviran što niko ne uspeva tačno da odgovori na pitanje, telefonski uključio u radio-kviz o Bitlsima i kao nagradu osvojio sopstvenu fotografiju s autogramom. Sličan recept nedavno je primenio i Dragoljub Marković (kum premijera Đinđića) koji se javio u emisiju “Utisak nedelje” da bi demantovao da je pobegao iz zemlje. Ni srpski vicepremijer Nebojša Čović nije odoleo da ne pozove RTS i da se uživo, pred Srbijom, razjasni sa svojim koalicionim partnerom Dušanom Mihajlovićem. Međutim, po količini izraženog jeda sve ih je zasenio trener košarkaša “Partizana” Duško Vujošević, koji se uključio u kontakt emisiju SOS kanala “Zona pres” s očiglednom namerom da se verbalno obračuna s voditeljem Vladanom Tegeltijom.
       “Ako sam možda očekivao da se ovako nešto desi jer mnogi treneri omalovažavaju novinare, iznenađen sam što je to učinio Vujošević, s kojim sam imao fenomenalnu saradnju i koji je veoma često gostovao u mojim emisijama. Očigledno je jedno mislio a drugo radio i govorio”, kaže Tegeltija.
       Vujošević kaže da je upravo zbog dobre saradnje od voditelja očekivao iskreniji odnos i da je nekorektno što su gledaoci uključivani u program bez ikakve selekcije nekoliko sati posle utakmice, dok se strasti još nisu smirile, napominjujući da “takav način vođenja programa nije koristan za klub”.
       Novinar Tegeltija je zajedno sa prvotimcem Partizana Dušanom Kecmanom, uz stalna uključenja gledalaca, analizirao poraz našeg prvaka od poljskog Slaska. Pred sam kraj emisije javio se Vujošević, koji je optužio Tegeltiju da igrače Partizana ne štiti od gledalaca te da je time što je prokomentarisao (da je Partizan igrao lošije kad Vujanić nije bio u igri), počeo da se meša u njegov posao.
       “Šta ti, burazeru znaš kako je u svetu, nisi ti mrdn’o odavde, omalovažavao je trener Partizana voditelja koji je pokušao da objasni da je svačiji rad podložan komentaru i da je tako svuda u svetu. Nastavljajući rečnikom, koji bismo eufemistično mogli da nazovemo netelevizijskim, Duško Vujošević je sipao uvrede na račun voditelja, kome je na kraju obećao da više neće imati priliku da razgovara s košarkašima Partizana (koji već drugu sezonu dolaze u emisiju odmah posle utakmica Evrolige).
       Posle svega, Vujošević priznaje da njegova reakcija možda i nije bila dobra i da je proizvod afekta, još jednom naglašavajući da nije korektno koristiti “naknadnu pamet i razbuktale strasti” u analizi utakmice.
       Istina, do sada su “razbuktale strasti” uglavnom kontrolisane. Gledaoci Tegeltijinih emisija pamte još samo jedan sličan incident - kada je gledalac opsovao Aleksandra Đorđevića, on mu je odgovorio osmehom. Izgleda da ponekad nije potrebna “naknadna pamet” da bi se bio pristojan.
      
       GORISLAV PAPIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu