NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kad Ceca saseca

(“Od njih mi se diže kosa na glavi”, NIN br 2713

      Sa izuzetnim zadovoljstvom čitala sam NIN-ov intervju sa Svetlanom-Cecom Bojković. I ne jednom! Uživala sam u lepoti jedne žene, a da pri tom nisam znala nosi li mini suknju i kakve su joj noge. Plenila je njena duhovna zrelost, otud i smelost, što u ovo naše smutnoje vremja baca u zasenak i mnoge muške glave.
       Da su nam Cecu neki “paparaci” prikazali i u super minimalki, ne bi to ni nju, a ni nas, povredilo, još manje bi ona takvim snimkom stekla neke nove simpatije! Bila bi to čak i uvreda za nju! Ceca nam je sebe svojom glumom - a, evo, i nekim političkim stavovima koji su za svako poštovanje, čak i divljenje - dovoljno prikazala sve svoje vrednosti. Hvala joj, hvala njenoj mudroj ženskoj glavici! Imala je šta da nam pokaže, pre svega, kao čovek. Nju - ne treba braniti!
       Jednu Natašu Mićić njeni branitelji - i Jovanović i Krstić - u stvari, srozavaju na nivo objekta koji se gleda, vidi, ali - šta nam to mudro, politički zrelo, vredno pamćenja, reče taj objekat? Ja ne nađoh ni slova, osim nekih bezvrednih porodičnih, znači privatnih, podataka koji su za državu bitni koliko i lanjski sneg. Ili - da pitamo narod i da se podsetimo: “Kuća gori, a baba se češlja!”
       Što li se to Ceci diže kosa na glavi?!
      
       DRAGICA CAREVIĆ,
       Herceg-Novi


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu