NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Jeftina propaganda

(“Novi ljudski rod”, NIN br. 1714)

      Ne mogu da verujem da ste postali senzacionalistički list. A ako to niste onda ste naseli jevtinoj propagandi najblaže rečeno sumnjivih prevaranata koji zloupotrebljavaju nauku i iskonsku ljudsku težnju za večnim životom da bi se obogatili. Tako su i vas, ozbiljan nedeljnik, uključili u svoj marketing.
       A samo da ste pročitali “mini intervju” na vašoj 26 strani sa prof. dr Radunovićem - verovatno se ne bi na vašoj naslovnoj strani pojavila fotografija onog Italijana, niti bi vaš kolumnista pozivao na uzbunu zamerajući štampi što ne piše malo više o tom predstojećem “događaju” a ne o tamo nekim izborima na Ubu, Ražnju ili Barajevu!? On se takođe boji da će svet opčinjen našim klonom - zaboraviti “velike junake ubijene na spavanju, žestoke bitke u kojima nije odbranjena zemlja a jesu hrišćanstvo i Evropa, jedinstveno socijalističko samoupravljanje...”
       U istoriji ljudskog roda uvek je bilo nekih koji bi da naprave Frankenštajna, da vrše eksperimente poput monstruma Mengelea - ali su oni završavali najčešće tamo gde im je i mesto. I sada u Americi ima nekoliko stotina smrznutih leševa koji čekaju da se pronađe “lek protiv raka” ili eliksir mladosti. U normalnim, dobro organizovanim državama kakva će nadam se i naša zemlja uskoro postati uprkos svim ovim mučnim političkim sukobima - nije moguće vršiti eksperimente na živim ljudima. A nama mnogo veća opasnost preti od raznih vidovitih Zorki, od poplave tzv. horoskopa u svim novinama, od zdravstvene neprosvećenosti jednom rečju.
       Raspitajte se kakvu vodu piju stanovnici Uba i valjda ćete razumeti zašto su im ti izbori tako važni a vest o njima mnogo značajnija od vesti o pokušajima kloniranja ljudi.
      
       DR TOMISLAV TADIĆ,
       Smederevska Palanka


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu