NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Klon ili slon

(“Novi ljudski rod”, NIN br. 2714)

      Kao i svaki mlad savremen čovek, oduševljen potrošačkim društvom, sanjam o tome da prvi otkrijem neki novi biznis kod nas a možda i u svetu.
       Izbor je pao na klona. Dilema je samo šta forsirati, eksterijerne ili radne osobine - kakve li će izložbe biti popularnije? Možda je pametnije opredeliti se za eksterijer zbog večernjih šetnji, iznajmljivanja kao žigola, lutki za izlete itd. Mada ne znamo kakav će standard biti usvojen što se u kinologiji, na primer, zna već stotinama godina. Možda je ipak mudrije opredeliti se za radne osobine bez obzira što je to malo manje - produhovljeno. Bili bi to jeftini a dobri nadničari otupljenog uma ili inženjeri nezainteresovani nizašta drugo, tako da bi se vlasnicima multinacionalnih kompanija veoma isplatilo da ih gaje. Ja bih mogao sebi da priuštim mini-farmicu poludivljih klonova koje bih puštao bogatim lovcima sa zapada ili za obuku specijalnih jedinica i artiljerije. Ranjene i bolesne lečio bih organima nekog klona koji mi se baš i ne sviđa, a poneki organ može i da se proda, zauvar je svaki dinar za vrednog vlasnika male firme, treba kući nahraniti decu. Kada klona mogu da ‘ranim mogu valjda i da ga operišem. Možda bih kasnije mogao da se probijem na tržište hrane za ljudoždere, da rasteretimo te ljude osećanja krivice. Svaki priliv deviza je koristan za našu zemlju koja je faktor u regionu.
       Pred nama su neslućene blagodeti savremenog sveta zahvaljujući brižnim naučnicima koji jedini znaju gde je za čovečanstvo najpametnije uložiti trud. Kod takvih je intelekt jasno ocrtan od karaktera i morala.
       Ako je neko i zabrinut, neka se seti da je ovako bilo oduvek. Možda su to neki novi zombiji. Ipak će sve biti kako Bog bude rekao, jedino što nam se to možda neće svideti.
      
       ZORAN ĐURIČIĆ,
       Ljig


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu