NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Veterani i debitanti

Od blizu 150 objavljenih romana, u užem izboru svega pet. Odluka o dobitniku u subotu

      Prošle godine na srpskom jeziku je objavljeno blizu 150 romana. Nikada više u istoriji srpskog romana i otkad postoji ova nagrada. Nasuprot tome, ne pamti se kada je uži izbor bio uži-poverenje žirija dobilo je svega pet romana. To su Sablja grofa Vronskog Dobrila Nenadića, Ukop oca Mladena Markova, Knez Miškin u belom Valjevu Radovana Belog Markovića (sva tri u izdanju “Narodne knjige”), Logika reke, pruge i otpada Daniela Kovača (“Beopolis”) i Klopka Nenada Teofilovića (autorsko izdanje).
       Prva tri autora su odavno u trci za naše najprestižnije književo priznanje a nasuprot ovim književnim veteranima stoje dva debitanta. Ko će od njih pobediti, znaće se u subotu, 18. januara. Konferencija za štampu na kojoj će žiri proglasiti laureata za 2002. godinu održaće se u 12 časova u prostorijama Jubanke a.d. Beograd koja je već deset godina sponzor NIN-ove nagrade za najbolji roman. Uručenje nagrade biće obavljeno, kao i ranijih godina, na svečanosti u Aero klubu 23. januara.
       Odluku o dobitniku doneće žiri u čijem su sastavu Svetozar Koljević (predsednik), Aleksandar Jerkov, Petar Pijanović, Adrijana Marčetić i Ivan Negrišorac.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu