NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Izmena šeme

“Dokument” je emisija koja ima za cilj da doprinese razvoju dokumentarnog filma kod nas.

      
       Studio B od 20. januara prikazuje svoj program po izmenjenoj šemi. Do izmene je došlo zbog uvođenja novih emisija i skraćenja dosadašnjih (emisije “Direktno” i “Intervju gledalaca” neće kao do sada trajati sat i po već jedan sat). Nove emisije na programu ove televizije su “Dokument”, “TV apel” i “Videodrom”.
       “Dokument” je emisija posvećena dokumentarnom filmu koja, prema rečima njenog urednika Radmile Perućice, ima za cilj da emitovanjem filmova nagrađenih na domaćim i stranim festivalima doprinese razvoju dokumentarnog filma kod nas.
       Aleksandra Janković, psiholog i psihoterapeut, vodiće “TV apel” koji je zamišljen kao psihološko savetovalište. “Pre 10 godina vodila sam sličnu emisiju na Trećem kanalu”, kaže Aleksandra Janković. “Cilj emisije je razgovor o psihičkim problemima bez pretenzija da se oni reše u samoj emisiji. Za početak je dovoljno da se problem identifikuje. Nadam se da će razgovor o psihologiji i psihičkim problemima doprineti slamanju otpora koji kod nas postoji prema odlasku kod psihijatra.”
       “Videodrom” je nekada bio jedna od najgledanijih muzičkih emisija na Studiju B, čija je specifičnost bila u tome da se emitovala u stereo-tehnici. Slobodan Konjović, urednik muzičke redakcije Studija B, kaže da se emisija neće baviti komercijalnom muzikom. “Imaćemo domaću i stranu top-listu na kojoj će se nalaziti po pet spotova. Prikazivaćemo i dokumentarne priloge o ljudima koji se bave rok muzikom kao i o rok muzičarima. Trudićemo se da gledaocima približimo zbivanja u muzici koje nema mnogo na programima drugih televizija.”
       Strani program Studija B obogaćen je američkom serijom “Melrouz plejs”, a ova stanica nastaviće da usavršava i svoj informativni program. Prema rečima Mirjane Gaj, predstavnika za štampu ove televizije, vesti studija B u Beogradu se nalaze na četvrtom mestu po gledanosti “iza onih koje emituje RTS, BK i Televizija Pink ali ispred vesti koje emituje B 92”.
      
       VLADAN STOŠIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu