NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Odlazeći talenti

Slavko Andrejević

      Harvard Business School američkog Univerziteta Harvard dobiće novog studenta iz Srbije, septembra ove godine: Slavka Andrejevića (27), savetnika republičkog ministra za rudarstvo i energetiku, zaduženog za finansijska pitanja Elektroprivrede Srbije i Naftne industrije Srbije. Završio je osnovne studije političkih nauka, a u Ameriku se vraća “da bi se razvijao na akademskoj osnovi”.
       S druge strane, u našoj javnosti često se čuju zamerke na račun naših uspešnih ljudi koji dolaze iz inostranstva nudeći svoja stručna znanja na određeno vreme, da bi, zatim, ponovo otišli iz zemlje. Tim povodom, Andrejević, svojevremeno i bankar na Volstritu, kaže:
       - Dobro je da kadrovi dolaze iz inostranstva. Cilj nas koji dolazimo jeste i da pomognemo uspostavljanju institucija. Shvatio sam da je u Srbiji problem manjak institucija, da je cilj reforme uspostaviti državni aparat koji će funkcionisati bez obzira ko je na vlasti. Pomagao sam obuku novih ljudi, jer u svima nama postoji želja da pomognemo ovoj zemlji i ovom narodu koliko možemo. Posao nije završen i trajaće dugo. U Srbiji ima mnogo talenata i nama mora da krene. Ministarka Udovički me je impresionirala svojom ogromnom inteligencijom, integritetom i rešenošću da živimo bolje, kao i timom koji je oformila. A preduslov za moj dolazak bio je i ostaje da verujem u svog šefa, njegov/njen program i tim.
      
       D.L.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu